Értékes SZKKA-siker Soroksáron

hv • 2022. november 24., csütörtök •
Ahogyan az előzetesen is várható volt, nagy csatára késztette az SZKKA-t a hazai pályán játszó, jó erőkből álló Kispest NKK. A szombathelyi csapat ezzel ismét fellépett a dobogó második fokára, azaz feljutó helyen áll.
Értékes SZKKA-siker Soroksáron

Nehéz mérkőzés várt az NB I./B 10. fordulójában Pődör Zoltán tanítványaira. A Soroksári Sportcsarnokba – talán a hétköznapi időpont miatt – kevesen látogattak ki. A meccs olyan forgatókönyv szerint indult, amire számítani lehetett. Az 5. percig felváltva estek a gólok, majd a hazaiak kettővel megléptek (7:5). Ám ez nem tartott sokáig, mert az újfent gólerősen játszó Pődör Rebeka révén a 12. percben ismét egyenlő volt az állás (8:8). Ezután visszaállt a rend, folytatódott a gólpárbaj. A 20. percben átvette a vezetést az SZKKA, sőt kis ideig kettővel is mentek a lányok, de a szünetre újra döntetlen lett az eredmény (15:15).

A második játékrész jól indult. Győri Viktória, Horváth Anna, majd Pődör Blanka is betalált a kispesti hálóőr, Binó Boglárka kapujába (15:18). Állandósult a két-három gólos előny, egészen az 50. percig. Ekkor a szívósan küzdő XIX. kerületiek feljöttek ismét egy gólra (20:21). A szombathelyi lányok megérezték, hogy nagyobb sebességre kell kapcsolni. Ez jól sikerült, hiszen az 54. percben Kulcsár Dorottya találatával négyre nőtt az előny (20:24). Innen pedig már nem adta ki a meccset a kezéből az SZKKA. Ugyan utolsó felvillanásként egyszer még sikerült két gólt lefaragnia a hátrányából a Kispestnek, de a végjáték a szombathelyieké volt. Egy másodperccel a dudaszó elhangzása előtt Horváth Anna állította be a végeredményt (26:29).
Soroksári, értékes sikerével az SZKKA ismét feljutást érő helyen áll, s bizakodva várhatja folytatást.

Női kézilabda NB I./B., 10. forduló
Kispest NKK – SZKKA 26:29 (15:15)
Soroksári Sportcsarnok, 70 néző
Játékvezetők: Dr. Csuka – Kocsis
Kiállítások: 6., ill. 10. perc. Hétméteresek: 2/3, ill. 2/3.

SZKKA: Balog J. Christie D.(1) (kapusok) - Bíró D., Pődör R.(7), Győri V.(2), Kulcsár D.(4), Pődör B.(3), Varga N.(1), Kiskartali Zs.(2), Szmolek A.(1), Szendrei B. (2), Balogh P., Tanaskovič K.(2), Papp K. 
A Kispest NKK legjobb dobói: Szabó E. (7), Vajer B. (5)

Fotók: szkka.hu, SZKKA Fb-oldala

közösség

további frisss

lap tetejére