Értékeltek a szombathelyi frakciók - A városvezetés Kaufbeurenbe utazott

• 2023. május 26., péntek •
A Nemény-Gyurcsány paktumról, a szociális dolgozók béremeléséről és a békepárti határozatról is hallhattunk a közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon pénteken a városházán.
Értékeltek a szombathelyi frakciók - A városvezetés Kaufbeurenbe utazott

Harmincéves a testvérvárosi kapcsolat

Rendhagyó módon egy sajtótájékoztatót tartott a városvezetés és az Éljen Szombathely Egyesület a közgyűlés másnapján. Harmincéves a Szombathely és Kaufbeuren közötti testvérvárosi kapcsolat: a hétvégén azt megerősítik egy ünnepség során a németországi településen, azon vesznek részt a tisztségviselők – tudtuk meg Tóth Kálmán frakcióvezetőtől. Egységes szerkezetben, a módosításokkal fogadták el Szombathely Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját és a TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet, ami a június 30-ai beadási határidőt így semmilyen módon nem veszélyezteti. Várjuk, hogy a források megérkezzenek – tájékoztatott a politikus.

Mindenki támogatta a szociális dolgozók béremelését

A megszavazott közgyűlési határozatok közül Tóth Kálmán kiemelte: a város költségvetési rendeletének módosítását megszavazta a Fidesz-KDNP frakció is. Lendvai Ferenc frakcióvezető-helyettes később elmondta: azért történt így, mert támogatták a Féhe Nkft-nél és a Pálos Károly Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Szolgálatnál az 50 ezer forinttal történő béremelést és a városházi dolgozók munkabérének 15 százalékkal való megemelését. Azt valamennyi képviselő jóváhagyta.

Németh Ákos tanácsnok a város 2022. évi közbiztonságáról szóló rendőrkapitányi beszámolóról szólt, hangsúlyozva: Szombathely továbbra is biztonságos város.

Nem volt meg a konszenzus a békepárti határozat szavazásánál

Téma volt a békepárti határozat. - Nemcsak az országgyűlési határozatra hivatkoztunk, amit a fideszes kétharmad elfogadott a Parlamentben, hanem arra az ENSZ-határozatra is, amit a magyar kormány valódi békepárti javaslatnak tekintett és meg is szavazta – értékelt Tóth Kálmán, aki sajnálatának adott hangot, hogy azt nem támogatta az ellenzéki frakció.

Lendvai Ferenc kifejtette: hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be, hogy semmilyen változtatást nem szavaznak meg. Ehhez tartották magukat, amikor nem nyomtak gombot.

Koczka Tibor önkormányzati képviselő zöld gombot nyomott, mert mint mondta, békepárti.

A Fidesz politikusai biztosak abban, hogy volt Gyurcsány-Nemény találkozó

A Gyurcsány-Nemény paktumról szólva Lendvai Ferenc hangsúlyozta: a polgármester minden, a városban közszájon forgó információt tagadott.

Nemény András azt közölte: nem találkozott Gyurcsány Ferenccel és a baloldali pártok nem kértek semmit sem tőle, sem az Éljen Szombathely Egyesülettől a támogatásukért cserébe.

Lendvai Ferenc pénteken leszögezte: a jegyzőkönyvben rögzített polgármesteri kijelentésekkel a következő hetek, hónapok, vagy a jövő évi történések alapján szembesíteni fogják majd Nemény Andrást. - Biztosak vagyunk abban, hogy megtörtént ez az egyeztetés, és abban is, hogy a fenyegetés alapja az volt, hogy Czeglédy Csabát elindítja DK-s polgármesterjelöltként Nemény Andrással szemben a DK – tette hozzá Lendvai Ferenc.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére