Elszakadt a cérna az ápolónál

sd, fotó:vaol.hu • 2020. március 18., szerda •
Mint ismert, két koronavírus-fertőzöttet kezelnek a Markusovszky Kórházban, akiknek történetét jó eséllyel már ismerik az Olvasók. Egy az osztályon dolgozó ápoló azonban új adalékokkal is szolgált.
Elszakadt a cérna az ápolónál

A 30-40 év közötti Pest megyei fiatalok Tirolban kapták el a fertőzést munkájuk során. Ausztriában hiába kértek koronavírus-tesztet, az ottani háziorvosnak nem volt erre lehetősége. Haza vonatoztak Győrig, majd egy ismerősük segítségével eljutottak a fiatalember kőszegi házáig, ahonnét nem mozdultak ki egészen addig, amíg el nem határozták, hogy mindenképpen szeretnének elvégeztetni magukon koronavírus-tesztet. Igen ám, csak hogy ezért Oberpullendorfig kellett visszamenniük, hiszen osztrák betegbiztosításuk volt. A vizsgálat után nem maradhattak az oberpullendorfi kórházban, ahonnét elszállították őket a magyar határig, ott pedig már mentő várta a fiatalokat, hogy a Markusovszkyba szállítsa őket. A tesztről közben kiderült, hogy mindkettejük esetében pozitív lett, így következhetett a karantén, ahogy a velük érintkező további 3 személynek is.

A kórházból aztán a Facebook előnyeit kihasználva úgymond segítségért kiáltottak, mert egyrészt azt sem tudták hol vannak pontosan, az intézmény mely részében, másrészt a korábban leírtak alapján éheztek és szomjaztak. A szombathelyiek és környékbeliek nem is késlekedtek, valóságos szeretet cunami zúdult a fiatalokra ételek és italok formájában, ám erről ma már semmit sem lehet látni, mert egyikük gondosan törölte a posztjait.
Miért? Mert mindeközben egy dörgedelmes hozzászólás is született az ügyben az egyik ápoló révén, aki közvetlen kapcsolatba került a betegekkel, akik a kórházat nem túl fényes színben tüntették fel. Az ápolóban elszakadt a cérna és részletesen leírta az eseményeket. Az egészségügyi dolgozó elbeszélése alapján a fertőzöttek megérkezésekor a szoba világháborús övezetté vált. "A kenyeret a diétán meg lehet reklamálni, több százan azt kapták szó nélkül! De te megoldottad felhívás gyanánt majd volt képed ezt feltolni fotók formájában is! 

 

Az éjszakás nektek húzta vonta a dolgokat befele míg ti hajnali kettőkor zenét üvöltve hahotáztok egy KÓRHÁZBAN!!!!" - írta indulatosan kommentjében az ápoló. Az egészségügyi dolgozók amúgy is erőn felül teljesítenek, ki ne lenne ilyenkor ideges, pláne, ha egy járvány esetén ilyen felelőtlen magatartást tapasztal. "Felveszek minden védőfelszerelést, amiből nincs túl sok, hogy kérdezzek TE felemeled a kezed, hogy menjek vissza majd mert te telefonálsz. Mégis mit képzelsz te magadról a baromságod, baromságaid után ki vág ehhez jó képet??? Hát én nem! ... Szégyelld magad, hogy a szádra mered venni a kolléganőimet és engem!" - írta az ápoló. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére