Elölről kezdeni: sporttársainak üzent dr. Varjú Gábor

há • 2021. november 27., szombat •
"Most egy pillanatra nézzétek a világot az én szemüvegemen keresztül" - üzente nemrég a balesetet szenvedett szombathelyi állatorvos. Levelét Magyar Norbi speaker olvasta fel a veszprémi nagy futáson, amelyen a nevezésekkel is dr. Varjú Gábor gyógyulását támogatták a rajthoz állók. Több mint 1 millió forint gyűlt össze.
Elölről kezdeni: sporttársainak üzent dr. Varjú Gábor

Az ország minden pontjáról érkeztek futók Veszprémbe, ahol a Spirit SC Veszprém szervezett jótékonysági futást dr. Varjú Gáborért - eseményen több százan vettek részt, köztük a neves szombathelyi állatorvos családja is. Aki nem tudta a helyszínen teljesíteni a távot, az virtuálisan is lefuthatta - tudtuk meg a szervezőktől. Sokan érkeztek kutyával és kerékpárral.

A futók könnyeikkel küszködve végighallgatták, ahogy

Magyar Norbi felolvassa a kórházban fekvő szombathelyi állatorvos sporttársakhoz írt üzenetét,

íme:

"Kedves sporttársak! Kedves barátaim!
Nagyon köszönöm, hogy részt vesztek ezen az eseményen. Hihetetlenül jó érzés, mennyi szeretetet, aggódást, megható gesztust tartalmazó üzenetet kaptam a balesetem után. Igen-igen sokat segített, különösen az első hónapban, amit lélegeztető gépen, intenzív osztályon töltöttem. Szó szerint újra kellett tanulnom lélegezni, beszélni, nyelni. Meg kellett tapasztalnom, hogy ezek egyáltalán nem magától értetődő dolgok.  Most az Országos Rehabilitációs Intézetben lábadozom, testem a rekesz vonalától lefelé béna. Kerekesszékkel már tudok közlekedni, gyógytornász segítségével tanulok felülni, kerekesszékbe átszállni. De emellett elkezdtük a tornatermi, erősítő edzéseket, szerda óta már a pulzusmérő órámat is viselem, néhányszor sikerült 160 fölé kergetni a pulzusomat. Az utóbbi napokban a kerekesszékes és hand-bike-os versenyzésről szóló oldalakat böngészem.

Kedves sporttársak és barátok!
Most egy pillanatra nézzétek a világot az én szemüvegemen keresztül. Egyáltalán nem magától értetődő, hogy lélegezni tudunk, sokaknak komoly küzdelembe kerül. Óriási dolog, ha beszélni tudunk,  vagy segítség nélkül fel tudjuk húzni a cipőnket. Itt az osztályon nincs olyan, aki segédeszköz nélkül állni képes lenne. Igen irigylésre méltó, aki járni tud. Számomra jelenleg alig elképzelhető, de sokan, mint ti is, még futni is tudnak. Nézzetek most más szemmel magatokra, használjátok ki ezt a rendkívüli képességet. Jó futást,  jó versenyzést kívánok!" 

Miután együtt elmorzsolták könnycseppjeiket, elindultak a "gyógyulás útján": barátok, kollégák, sporttársak, mindenki, akinek a hűséges társát, kedvencét dr. Varjú Gábor meggyógyította. Szombathelyről is rengetegen érkeztek.

Az eseménnyel egy időpontban a Szombathelyi Futó Klub szintén megtartotta a virtuális rendezvényt,

melyen a résztvevők a Csónakázótavat körbefutva teljesíthették a távokat.

A versenyen minden résztvevőnek lehetősége volt videóüzenetet küldeni dr. Varjú Gábornak, aki most sok mindent elölről kezd, de még így is erőt ad sporttársainak ahhoz, hogy küzdeni tudjanak.

Az összefogással 1.039.200 Ft gyűlt össze, amellyel a balesetet szenvedett állatorvos rehabilitációjához járultak hozzá a futók.

Kép: Magyar Norbi Facebook-oldala

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére