„Elment az eszük Büsszelben?” megrendeltek fejenként 9 oltást mindenkinek - videó!

• 2023. május 26., péntek •
Sokmillió euró kötbért fizet a gyógyszergyártóknak Brüsszel, miután Indokolatlanul fejenként kilenc vakcinát rendeltek be akkor, amikor már lecsengőben volt a koronavírus-járvány...
„Elment az eszük Büsszelben?” megrendeltek fejenként 9 oltást mindenkinek - videó!

Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság brutálisan túlköltekezett. Fejenként 9 darab oltóanyagot rendeltek be, melyek nyilvánvalóan nem lettek és a koronavírus-járvány lecsengésével soha nem is lesznek felhasználva - írja a Ripost.

Sok milliárd eurós kötbért kell fizetnie az Európai Bizottságnak, mivel olyan horribilis mennyiségű vakcinakészletet rendeltek be, mely a koronavírus lecsengésével soha nem lesz felhasználva. Finoman szólva "átláthatatlan módon" túl sok Covid-19-vakcina- adagot vásároltak, melyekből több millió adagot nem fognak felhasználni. Ezeket az adagokat pedig vagy tárolni vagy megsemmisíteni kellene.

Több EU-tagállam nem hajlandó sem elfogadni, sem pedig kifizetni a túlméretezett mennyiségeket. A szerződések újratárgyalását kérték.

Az EU Bizottsága most a megrendelt 220 millió adag mellőzését és 2,2 milliárd eurós „lemondási díj” megfizetését javasolja. Az uniós államoknak minden egyes lemondott adagért az ár felét, körülbelül tíz eurót kellene fizetniük.

Fejenként 9 vakcina?
A beszerzés sokakban már akkor gyanút keltett, amikor a vakcinák ára a mennyiség növekedésével nemhogy csökkent volna, de tovább nőtt. Ráadásul az Európai Unió megrendelt 1,5 milliárd darab vakcinát, és még 900 millióra opciós vételi lehetőséget - miközben az EU lakossága 450 millió fő, vagyis mindenkire, aki "oltásképes", fejenként 9 vakcina jutna...  

Az emberek többnyire 3-4 koronavírus elleni oltóanyagot adattak be maguknak a háziorvosukkal vagy a kijelölt oltópontok orvosainak egyikével. A 9 vakcina így tehát finoman szólva is elképesztően soknak számít.

 

Ezt gondolják a budapestiek

A Ripost kíváncsi volt, mit gondolnak a budapestiek arról, hogy Brüsszel korrupciós gyanúba keveredett amiatt, mert indokolatlanul sok, fejenként 9 vakcinát rendeltek, minden Európában élő ember számára.

Íme erről a videónk:

„Egy kicsit túlbiztosították a dolgokat és nem biztos, hogy ez indokolt volt. Sok olyan dolog történt a koronavírus válságkezelésében, ami így utólag nem a legészszerűbb, ez is egy ilyen.”

– árulta el Levente, aki szerint Európa lezárása is felesleges volt, ha utána ugyanúgy tudott terjedni a vírus.

„Nekem az a véleményem, hogy Brüsszel nagyon becsap minket.”

– hívta fel a figyelmet Anikó, akinek több problémája is volt a történtekkel:

„Gyurcsány meg a felesége miért nem áll ki mellettünk?”

Hajnalka, aki a vírust ugyan helyesli, nem értette, hogy miért lenne indokolt a fejenként 9 darab oltás, ha egy ember 3-4 oltást adatott be magának és sokan vannak, akik egy oltást sem kaptak. Például azok, akik a betegségen való átesés miatt lettek védettek.

„Teljesen feleslegesnek tűnik az egész.”

– jegyezte meg Márta.

„Pazarlásnak tartom, mert nem állunk úgy, hogy csak így pazarolhatnánk.”

– mondta el véleményét Judit, aki szerint sokkal jobb helye is lehetett volna annak a horribilis összegnek, amit erre költöttek.

 
Forrás: ripost.hu

közösség

további frisss

lap tetejére