Elmarasztalta a Médiatanács a szombathelyi tévét

Székely • 2023. március 31., péntek •
Alig néhány napja írtuk meg, hogy az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. által működtetett, közpénzből fenntartott városi hetilap, a Savaria Fórum programajánlóban hívta fel a figyelmet egy politikai színezetű tüntetésre, itt az újabb botrányos eset. Még februárban ugyanis a Médiatanács elmarasztalta és pénzbüntetésre ítélte a kft.-t.
Elmarasztalta a Médiatanács a szombathelyi tévét

A Médiatanács a körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatások 2022. decemberi műsorainak ellenőrzése során vizsgálta a Szombathelyi Televízió 2022. december 20-án 18 óra 16 perctől sugárzott és 19 óra 16 perctől megismételt Műhely című műsorszámát is. Az ominózus műsorban elhangzott beszélgetés két zenei előadásról szóló részében a médiaszolgáltató a műsorszámba ágyazva reklámértékű információkat (jegyárusító helyek megnevezése, kedvezményt biztosító kuponok, ajándékutalványok) tett közzé. S mindezt tette úgy, hogy a népszerűsítési szándékot nyíltan nem vállalta, a közzététel tekintetében megtévesztette a közönséget, ugyanis a nézők nem a szerkesztett tartalomtól elkülönített reklám útján találkoztak a kifogásolt tartalommal - írta meg Origo a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapjára hivatkozva.

A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indított ezért az AGORA Savaria Nonprofit Kft. médiaszolgáltatóval szemben. A végeredmény pedig, hogy a Médiatanács elmarasztalta a szolgáltatót, és 150.000 forintos bírságot rótt ki rá.

Mi pedig ehhez csupán annyit teszünk hozzá, hogy kíváncsian várjuk, megkeresik-e a felelőst házon belül a kellemetlen ügy miatt, s egyáltalán a jogsértésnek lesznek-e következményei?
 

 

Fotó: agorasavaria.hu

közösség

további frisss

lap tetejére