Elkészült a Haladás új sportkomplexuma

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2017. november 08., szerda •
Másfél év alatt valamivel több mint 15 milliárd forintból készült el a Haladás VSE új sportkomplexuma. A létesítményt két felvonásban adják át. Szerdán délelőtt a munkacsarnokot avatták fel, este pedig a stadion átadása következik majd.
Elkészült a Haladás új sportkomplexuma


Puskás Tivadar köszöntőjével kezdődött meg a nagy avatási ceremónia. Szombathely polgármestere egy rövid visszatekintéssel kezdte beszédét.
Ez az építkezés városunk utóbbi évtizedeinek legnagyobb beruházása. A munkálatok 2016. február 3-án a régi létesítmény bontásával kezdődtek meg, ma pedig 2017. november 8-án elmondhatjuk, hogy kész az alkotás -  mondta a vasi megyeszékhely első embere, majd pedig kitért arra, hogy egy a város egy XXI. századi csodálatos sportlétesítménnyel gazdagodott, melyre mindannyian büszkék lehetünk.


A haladás szó az értelemező kéziszótárban leírtak szerint előremenetelést, erkölcsi és szellemi művelődést, valamint tökélesedést jelent- fogalmazott Homlok Zsolt. A Haladás VSE elnöke ezt követően kitért arra az öt fontos célra, melyeket még 2013-ban tűztek ki az egyesület elé. Ezek azóta szerencsére realizálódtak is. Így például befejeződött az egylet gazdasági helyzetének stabilizálása, bővült a szakosztályok száma, több tagja lett a klubnak, fejlődött az infrastruktúra, ezekből adódóan pedig eredményesebb, sikeresebb is lett a Haladás.

Ha összejövünk, az a kezdet. Ha összetartunk, az a haladás. Ha összefogunk, az a siker – kezdte egy Henry Ford idézettel beszédét Hende Csaba, a Parlament alelnöke. Szombathely országgyűlési képviselője - aki 1973-ban lett atlétaként a Haladás nagy családjának a tagja -, a továbbiakban a sport és az egészség kapcsolatáról beszélt. Kihangsúlyozta, hogy minden olyan fillér, melyet a sportra költünk, egészségügyi beruházás is egyben, mivel a sport a legjobb prevenció, azaz megelőzés a betegségeket illetően. Bár az is igaz, hogy Szombathelyen 2010 óta csak a Markusovszky Kórházban több mint 17 milliárd forintnyi fejlesztés történt, vagyis több jutott az egészségügyi intézményre, mint amennyibe az egész sportkomplexum került. Hende Csaba köszöntője végén kitért arra a cseppet sem elhanyagolható tényre, hogy Szombathelynek egyetlen fillérjébe sem került az új sportlétesítmény, ugyanis a telket, mely régén a Magyar Államvasutaké volt és a beruházáshoz szükséges tőkét is az állam adta „ajándékba” a városnak. Végül pedig mindenkit megnyugtatott, hogy az önkormányzat által az üzemeltetésre szánt évi 145 millió forint jóval kevesebb, mint az a 300 millió forint, amivel  például 2014-ben támogatta a város a Haladást. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére