Elkerülendő hibák új kanapé vásárlásakor

szponzorált tartalom (x) • 2021. november 22., hétfő •
Mielőtt megpróbálnánk a nappalinkon egy “Pinterest átalakítást” végezni, álljunk meg egy pillanatra! A kanapé kiválasztása ugyanis egy hatalmas feladat, és közvetlen hatással lehet a megtakarításainkra. Ezért is indokolt sok mindent megfontolni, hogy elkerüljük mindazokat a hibákat, amelyek nemcsak a zsebünknek fájnak majd, hanem megbánásra is késztetnek.
Elkerülendő hibák új kanapé vásárlásakor

Felmérni a lehetőségeket

Mindig győződjünk meg arról, hogy álmaink kanapéja tökéletesen illeszkedik-e az általunk elképzelt térbe. Továbbá nem is gondolnánk, de emellett nagy jelentőséggel bírhat még, hogy milyen széles, illetve magas az ajtókeretünk.

Gondoljunk csak bele abba a helyzetbe, hogy végre megtaláltuk a MyBútor kínálatában azt a kanapét, amelyre régóta vágytunk, és akkor jövünk rá, hogy soha nem leszünk képesek messzebbre vinni a bejáratnál, amikor már megvettük. Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése miatt kulcsfontosságú a vásárlás előtti pontos mérés megejtése. 

Az ár prioritása a hosszú élettartammal szemben

Az a kanapé, amelyet a piacon a többi darab költségeinek töredékéért árulnak, kecsegtetőnek tűnhet, de vajon két, három, tíz év múlva is szép lesz-e az otthonunkban? Mondani szokás, hogy olcsó húsnak híg a leve, ezért is kell mindenképpen kutatást végezni, hogy miért is lehet ehhez a berendezéshez ilyen jutányosan hozzájutni. 

Milyen karbantartást igényel?

A bútorok kiválasztásakor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy milyen erőfeszítésekbe kerülhet a választott darab karbantartása. 

Mielőtt tehát bármilyen költekezésbe kezdenénk, tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket: meg tudjuk-e tisztítani mi, vagy szükség lesz szakember segítségére? Mekkora kiadással járna az ápolása? A karbantartás költsége több lenne, mint a beszerzési költség?

Rossz anyag vagy szín 

A nem megfelelő matéria kiválasztása drága hiba lehet, ezért is nélkülözhetetlen, hogy mindig a kanapé felhasználási módja és elhelyezése alapján végezzük el. Ha az otthonuk egy intenzívebben használt területére vásároljuk, egy finom anyagú vagy színű darab garantáltan még azelőtt tönkre fog menni, hogy lehetőségünk lett volna kiélvezni.

Ezenfelül még az is lényeges lehet, hogy olyan színt válasszunk, amelyik tényleg tetszik, és amivel együtt tudunk élni. Ne trendek vagy csak szeszély alapján döntsünk!

Szép kinézet vagy komfort?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ilyen döntésekkor érdemes mindig inkább a komfortot előtérbe helyezni a küllem helyett. A nekünk tetsző új bútorok olyan megjelenést kölcsönözhetnek az otthonunknak, mintha egy lakberendező magazinból ugrott volna elő, de nem szabad elfeledni, hogy azoknak az enteriőröknek, amelyekre egy vagyont elköltünk, a mindennapi használatban is meg kell, hogy állják a helyüket. Kényelmesnek kell lennie, és azt a célt kell szolgálnia, amelyre kiválasztottuk.

közösség

további frisss

lap tetejére