Élen marad-e a Hali?

• 2021. szeptember 19., vasárnap •
Örülnek, de realisták a szurkolók, hiszen remekül indította a Merkantil Liga 2021-2022-es szezonját a Haladás labdarúgócsapata. Nyolc forduló után 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 18 ponttal vezeti Németh Szabolcs gárdája az NB II. mezőnyét. Hali-szurkolókat kértünk arra, hogy értékeljék az eddigi teljesítményt, és megkérdeztük őket, szerintük sikerülhet-e a zöld-fehér gárdának a feljutás az élvonalba?
Élen marad-e a Hali?

Vigh Róbert méréstechnikus

Örülök, hogy helyi edzővel a kispadon, a tabella élén tanyázik a csapat. Már a bajnokság kezdete előtt is nagyon bíztam a fiatalokban, bár ilyen jó szereplésre nem számítottam. Múltja miatt ott lenne az együttesnek a helye az NB I.-ben. Szerencsés esetben akár a feljutást is elképzelhetőnek tartom, viszont ebben az esetben mindenképpen „tőkeinjekcióra” is szükség lenne, hogy a csapat megőrizze helyét hosszabb távon is az élvonalban.

 

Hollósi Szabolcs mentáltréner

Az elmúlt évek nehézségei után jó látni a csapat hozzáállását, küzdőszellemét és eddigi eredményességét. Úgy látszik, hogy Németh Szabolcs és csapata inkább a kemény, alázatos munkával, és nem a hangzatos nyilatkozatokkal szeretne kitűnni. A csapatban jó arányban vannak a rutinos és fiatalabb játékosok, és megvan közöttük a kémia is kívülről nézve. A fiatal tehetségek is jól teljesítenek, megkapják a bizalmat, és élnek is vele. Hosszú még a bajnokság, a feljutásról korai beszélni, de ebben az évben szinte biztosan sok örömet fognak okozni a Hali futballisták a sportszerető Vas megyei szurkolótábornak.

 

Kremser Csaba lapkiadó, korábbi Haladás-játékos

A Németh Szabolcs-Sipos Norbert edződuó számomra egyfajta garancia a sikeres szereplésre. Most, hogy sikerült visszacsábítani Guzmics Ricsit, Bosnjak Predraggal, Devecserivel egy stabil védelmet tudhat magáénak a csapat. Középpályánk is hétről hétre jobban teljesít, a csatársorban pedig kezdi megtalálni góllövő cipőjét Tóth Milán, akinek egyre jobb a helyzetkihasználása. A Dorog ellen megmutatták a fiúk, hogy idegenben is tudnak győzni, ami biztató lehet a jövőre nézve. Számomra egyértelmű, hogy egy ilyen patinás csapatnak, ekkora történelemmel a háta mögött csakis az első osztályban lehet a helye, ez nem kérdés. Bízom abban, hogy az egyre javuló játékkal, a sikerekkel visszacsábítják majd a szurkolókat a stadionba, hogy ismét együtt zúgjon a Hajrá, Hali!

 

Kabak Krisztián minőségbiztosító

A csapat várakozáson felüli teljesítményének, a sok saját nevelésű fiatallal és helyi kötődésű edzői stábbal a soraiban, igazán örülök. Még nagyon az elején vagyunk a pontvadászatnak, a bajnokság végén a középmezőny élére várom a zöld-fehér gárdát. A feljutás bravúr lenne. Külön öröm számomra, hogy alsóbb osztályból sikerült egy remélhetőleg gólerős támadót szerződtetnünk Monori Norbert személyében.

 

Kovács Zsolt egykori labdarúgó

Eddig nagyszerű a szereplés, ez a város, ezek a szurkolók és egy ilyen stadion megérdemli az első osztályt! DE! Még nagyon az elején vagyunk az idénynek, és mint tudjuk, a tyúkokat mindig este számolják. Örömteli a kevés kapott gól, s ahogy Halmosi Zoli bácsi mondta mindig, alacsonyabb osztályban is lehet találni motivált játékosokat, gondolok itt Monorira. Szurkolunk természetesen, mert egy jó Haladás mindig is komoly tényező volt az NB I.-ben!

 

Nagy Imre Gy. projektmenedzser

Nyolc fordulón vagyunk túl, harminc még hátra van. A Haladást követő három csapat egy ponttal van lemaradva, de az 5. DVTK is csak három ponttal szerzett kevesebbet nálunk. Nagyon sűrű a mezőny, és számos nagy múltú csapat pályázik a feljutó helyekre. Még korai a végeredmény latolgatása, de mindenképpen pozitív gondolatokat ébreszt a nagyszerű kezdés. Személy szerint a 60-as évek vége óta szorítok a csapatnak, élőben először 1975-ben egy 2:1-es Videoton elleni győzelem alkalmából szurkolhattam a Halinak. Az eltelt évtizedekben voltak sikerek és kudarcok, kiesések és feljutások, még a csapat léte is veszélyben forgott. Változik a világ, napjainkban a sportegyesületekből kivált labdarúgócsapatok gazdasági vállalkozások keretében működnek. A gazdaság törvényei alapján a sikert döntően az anyagi háttér megléte, stabilitása határozza meg. A lelkes amatőrök csak ideig-óráig maradhatnak az élen, a végén a „gazdag profik” ünnepelhetnek. A feljutás gondolatával foglalkozó csapatoknak mindenképpen a gazdasági háttér megteremtése az első feladat. Remélem, hogy a Haladásnál a kitűnő sportszakmai munka mellett a háttérben is profi munka folyik!

 

Lendvai Ferenc önkormányzati képviselő

1969 óta járok Hali-meccsre. 5 éves voltam, amikor először kivitt a nagyapám. Akkor még megvolt a falelátó is. A hangulat, a csapat, az izgalom és a szurkolás egy életre rabjává tett a Haladásnak! Örömmel figyelem a most formálódó csapatot, látom bennük az erőt, és látom a fiatal edző szakértelmét, győzni akarását! Szinte csoda, hogy mi vezetjük a tabellát, de elnézve az eredményeket, jogos az elfoglalt helyünk! Nagyon bízom a játékosokban, és bízom a feljutásban is. Ha ebben az idényben nem is sikerül, a megszerzett tapasztalatok alapján a következő kiírásban fel fogunk jutni! Ez a város és ez a csodálatos szurkolósereg megérdemel egy NB I.-es csapatot!

Képek: Facebook

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére