Eladják minden idők legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkosának házát Dunakeszin

origo.hu • 2022. november 20., vasárnap •
Minden idők legkegyetlenebb magyar bűnözőjének tartott férfi egykori otthona jelenleg állami tulajdon lett. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eladja a néhai sorozatgyilkos családirtó ingatlanát.
Eladják minden idők legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkosának házát Dunakeszin

Minden idők legkegyetlenebb magyar bűnözőjének tartott Pándy András egykori otthona Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában áll - írja a Blikkre hivatkozva az origo.hu.

Az Origo összegyűjtötte minden idők legkegyetlenebb gyilkosságait, mely listán Pándy András is szerepel.

A férfi megölte két feleségét és négy gyerekét. Akkor bukott le, amikor lánya, Ágnes - aki egyébként az apja szeretője lett - feladta magát, és bevallotta, hogy négy gyilkosságban vett részt, egyet pedig ő maga talált ki. Az áldozatokat lelőtték, majd fejbe verték, és savval leöntötték.

A Blikk információi szerint miután saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt az idős Pándy András egy belga börtönbe került, a gyilkos magyarországi otthonát az a mostohalánya örökölte meg, aki még el tudott menekülni elvetemült apja elől.

Lánya lemondott az örökségéről, így az a magyar államra szállt.

A LELKÉSZ A HÁZAT KILENCVENES ÉVEKBEN VÁSÁROLTA DUNAKESZIN, A FÉRFI NÉHÁNY ÉVET TÖLTÖTT EL OTT, ÉS KÖZBEN HAMIS BIZONYÍTÉKOKAT GYÁRTOTT, HOGY ELOSZLASSA A VELE KAPCSOLATOS GYANÚKAT.

Például statisztákkal eljátszatta eltűnt családtagjait, és a felvételeket elküldte Belgiumba.

Amikor 1997-ben őrizetbe vették, a ház megürült. Előtte a nyomozók még töviről hegyire átkutatták. Felásták az egész kertet is, emberi maradványok után kutatva, de csak állati csontokat találtak. 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hamarosan pénzzé teszik az ingatlant.

Az adásvételt kissé megbonyolítja, hogy a tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, erről, azonban a neve elhallgatását kérő férfi eddig nem tudott.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére