Ekler Luca az év vasi embere, Lóderer Zoltán a közönségdíjas

• 2020. január 12., vasárnap •
A Celldömölkön tartott Vas megye és Celldömölk város bálján hirdették ki az Év Embere Díj nyertesét, akit a 9 jelölt közül választott ki a kuratórium. A díjat Majthényi Laszló, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke adta át Ekler Lucának A szavazatok alapján a közönségdíjat Lóderer Zoltán osztályvezető főorvos kapta.
Ekler Luca az év vasi embere, Lóderer Zoltán a közönségdíjas

Ekler Luca

2011-ben, máig nem tudják mitől, lebénult az egész bal oldala, eleinte tolószékbe kényszerült, aztán folyamatos fizioterápiával és gyógytornával visszajött szinte minden mozgása. Egykor teniszezett, de a betegség után az atlétikára esett a választása, amit korábban édesapja is űzött. A 21 esztendős atlétát a betegség felismerése óta a sport motiválja és a parasportban mutatott eredményeivel másokon is szeretne segíteni. Ekler Luca a Vas megyében fogyatékkal élő sportolók nagykövete, akinek a 2019-es Para Atlétikai VB volt eddigi pályafutása csúcsa. A szombathelyi atléta a T38-as kategóriában indult a világbajnokságon, ahol távolugrásban 5.31 méteres világbajnoki csúccsal toronymagasan nyert, a 100 valamint a 200 méteres síkfutáson pedig ezüstérmet szerzett. Ezzel az eredménnyel indulási jogot szerzett a 2020-as tokiói paralimpiára.
Ekler Luca a Magyar Atlétikai Szövetség döntése alapján 2018 után, 2019-ben is az év paraatlétája lett.

 

 

 

Dr. Lóderer Zoltán

1999-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, édesapja is orvos, adott volt tehát a követendő családi példa. 2006-ban sebész szakorvos, 2009-ben plasztikai sebész szakorvos végzettséget szerzett.
Dolgozott egy évet az Országos mentőszolgálatnál, majd két évig a Semmelweis Egyetemen, 2001-től a Csolnoky Ferenc Kórházban Veszprémben, de volt alkalma szétnézni a világ vezető centrumaiban az Egyesült Államoktól Brazílián át Németországig, és hazahozni az ott megszerzett tudást.
2015-től dolgozik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályán osztályvezető főorvosként, ahol azzal a feladattal bízták meg, hogy egy teljes körű daganatsebészeti profilt építsen fel, új orvoscsapattal, új eljárások bevezetésével.
Szakértelmét és hozzáértését a megbízhatóság jellemzi. Munkáját mindig felelősségteljesen és lelkiismeretesen végzi, precizitás és körültekintő gondolkodás jellemzi. Magas szintű szakmai tudásával és szakterületén szerzett tapasztalataival nagy segítsége kórháznak.
2018. évi kórházi Semmelweis-ünnepség alkalmából az „Év Orvosa” kitüntetésben részesült.

Fotó: facebook/Vas megye

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére