Egyre több csoportos nemi erőszakot követnek el Németországban

• 2023. május 27., szombat •
Míg a külföldiek a lakosság 14 százalékát teszik ki, a németországi csoportos nemi erőszakok 50 százalékát ők követik el.
Egyre több csoportos nemi erőszakot követnek el Németországban

Újabb rekordot döntöttek a csoportos nemi erőszakok Németországban 2022-ben, elérve a napi kettőnél is magasabb ütemet az országban – derült ki a német kormány által az Alternatíva Németországért (AfD) párt kérésére közzétett adatokból - írja a Madniner.

A statisztikák szerint a csoportos nemi erőszakok száma elérte a 789-et, ami magasabb, mint a korábbi rekord, a 2019-es 710-es szám. Az adatok azt mutatják, hogy a csoportos nemi erőszakok pontosan

50 százalékát külföldiek követik el.

Azonban, ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, a migrációs hátterű, vagy akár kettős állampolgárságú személyek is sokszor „németként” szerepelnek a bűnügyi adatokban. Ennek következtében nem világos, hogy a nemi erőszakok hány százalékát követték el német nemzetiségűek.

Az Alternatíva Németországért a Facebookon közzétett közleményében azt írta: „Az elkövetők összetételére vonatkozó adatok is egyértelműek, és azt mutatják, hogy

minden olyan állítás, miszerint nincs összefüggés a tömeges migráció és a közbiztonság összeomlása között, hazugság.

(...) Az elkövetők mintegy fele külföldi, holott arányuk a teljes lakosságon belül »csak« 14 százalék körüli. Az 50 százalékban azonban nem szerepel a külföldi származású német gyanúsítottak száma! A külföldi gyanúsítottak fő származási országai ismét Szíria és Afganisztán voltak".

Az adatok azt mutatják, hogy a nemi erőszakok számának erőteljes növekedésének kezdete egybeesik a 2016-os migrációs válsággal. 

 

Nyitókép: Daniel ROLAND / AFP
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére