Egyre több a rendezett, aszfaltos utca Dozmaton

• 2021. szeptember 24., péntek •
Végéhez közeledik a dozmati utcák rendbetétele: szerdán adták át azt a felújított utat, amely korábban kavicsos volt, most viszont szilárd burkolatot kapott. A forrást a Magyar Falu Program pályázatából fedezte a település. Már csak egyetlen utca vár arra, hogy leaszfaltozzák, már erre is pályázott az önkormányzat.
Egyre több a rendezett, aszfaltos utca Dozmaton

Egy korábbi kavicsburkolatú utat újított fel a dozmati önkormányzat közel 250 méter hosszban. Gombor György polgármestertől megtudtuk, hogy a négy méter széles utat leaszfaltozták, és két fekvőrendőrt is elhelyeztek rajta, a munkálatok 20 és fél millió forintba kerültek. A dozmati polgármester hozzátette: ez volt az utolsó előtti utca, amely a felújítandó utak listáján szerepel. Beadták a lovardáig vezető szakaszra is a pályázatot, ám ez egyelőre tartalékhelyen szerepel.

A mostani útfelújításra elnyert kormányzati forrásért Gombor György köszönetet mondott a térség országgyűlési képviselőjének, dr. Hende Csabának, és megköszönte a pályázatírók, tervezők, kivitelezők és minőségellenőrök munkáját is.

- Szemünk láttára virágzik fel ez a település - mondta a képviselő.

- Dozmat olyan zsákfalu volt évtizedeken át, ahol a madár se járt. Kedves, szorgalmas emberek éltek itt, de nem volt előrelépés, fejlődés, és a szegénység nyomait is fel lehetett fedezni. Az elmúlt 10-12 esztendőben részben a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően, de részben a társadalmi változások nyomán felvirágzott ez a falu. Szombathely környékén sorra épülnek az új házak, Sé és Torony után Dozmatot is elérte ez a hullám, egyre többen költöznek ide - fogalmazott dr. Hende Csaba. Megjegyezte, több mint kétmilliárd forintból megépült a dozmati víztározó, és ez teljessé tette az árvízvédelmet, ráadásul kialakult egy szép természeti élőhely és környezet, amely még inkább felértékeli a települést.

Most már szinte minden fontos utca aszfaltos Dozmaton. A helyiek bíznak az utolsó, elbírálásra váró, tartalékhelyen lévő pályázatuk kedvező elbírálásában is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére