Egymilliós segítség a falvaknak - aláírták a megállapodásokat

• 2021. szeptember 23., csütörtök •
Aláírták a kistelepülések polgármesterei és jegyzői azt a megállapodást, amelynek értelmében a kormány egymillió forinttal járul hozzá a közösségi élet újraindításához. A támogatásokkal kapcsolatos szervezést a Nemzeti Művelődési Intézet végezte.
Egymilliós segítség a falvaknak - aláírták a megállapodásokat

Jövő év áprilisáig használhatják fel az 5000 lakosúnál kisebb települések azt a pénzt, amelyet a kormány bocsátott rendelkezésükre nemrég. Falvanként egymillió forinttal járult hozzá az állam az önkormányzati rendezvények megtartásához, falunapokhoz, kulturális és más programokhoz. Az erről szóló megállapodásokat szerdán írták alá a Megyeházán.

- A kormány úgy gondolta, hogy a mögöttünk hagyott járványidőszakban az egyik legsúlyosabb csapás a közösségi események, a személyes találkozások elmaradása volt, amit nagy veszteségként éltek meg a falvak is. Éppen ezért, hogy ezt mihamarabb pótolni lehessen, támogatást kaptak az önkormányzatok

- mondta a Frisss.hu-nak dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő az ünnepélyes aláírási ceremónián. Amint a járványhelyzet lehetővé tette, a közösségi élet újraindult, mert az oltás működik, és Magyarország működik - fogalmazott a politikus.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére