Egyelőre nem jogerős – Szabadságvesztésre ítélték Halmágyi Miklóst

• 2023. március 30., csütörtök •
A szerdán meghozott ítélet nem jogerős.
Egyelőre nem jogerős – Szabadságvesztésre ítélték Halmágyi Miklóst

Hosszú ideje tartó eljárás ért véget – egyelőre - nem jogerősen szerdán a Szombathelyi Járásbíróságon. Mint arról portálunkon beszámoltunk, az ügy előzménye az volt, hogy Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont egykori ügyvezetője a vád szerint 2019 májusa és 2020 márciusa között a valóságban meg sem történt kiküldetésekre csaknem 400 ezer forintot számoltatott el magának és többször használta jogosulatlanul a médiaközpont bankkártyáját. Ezzel újabb 400 ezer forintot is meghaladó összeggel károsította meg a céget, igaz, ebből csaknem 280 ezer forint megtérült. 

A Szombathelyi Járásbíróságon dr. Nárai József bíró ítéletet hirdetett: csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 év 3 hónap, végrehajtásban 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, valamint 512.463 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője jogorvoslati nyilatkozatának megtételére három napot tartott fenn, így a döntés még nem jogerős – olvasható a Szombathelyi Törvényszék tájékoztatójában, amely Halmágyi Miklós nevét nem tartalmazta. 

- Kommentálni nem szeretném az ítéletet. A döntés nem jogerős, fellebbezni fogunk – nyilatkozta lapunknak Halmágyi Miklós. 

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére