Egy gól és más semmi

• 2021. április 25., vasárnap •
Egy eléggé eseménytelen mérkőzésen 1–0-ra kikapott a Haladás NB II-es labdarúgócsapata a Csákvár együttesétől. A pontvadászat 34. fordulójában Szombathelyen lejátszott mérkőzést Mim Gergely 37. percben szerzett gólja döntötte el.
Egy gól és más semmi

Ugyan a Haladás harcolt ki a mérkőzés elején némi mezőnyfölényt, ám ez helyzetekben egyáltalán nem nyilvánult meg. Így aztán a derbi első komolyabb lehetőségére egészen a 25. percig kellet várni, amikor is Madarász jobb oldali szöglete után Mim lőtte telibe a keresztlécet. A 35. minutumban a vasiak is egy sarokrúgást követően veszélyeztettek először, ám Csilus 17 méteres lövése célt tévesztett.  Nem sokkal később viszont már jól céloztak a vendégek, akik Mim szép ívelésének köszönhetően kerültek előnybe. 

ÍGY PEDIG A SZÜNETBEN 1–0-S CSÁKVÁR VEZETÉS ÁLLT AZ EREDMÉNYJELZŐN. 

A Fejér megyei együttes a második félidőt is kifejezetten zárt védekezéssel kezdte, ebből adódóan a Haladás nemigen jutott helyzetekig. Az 54. percben azért Kiss Bence beívelésének hála Doktorics előtt felcsillant a gólszerzés lehetősége, de a szombathelyi középpályás lövése a kapujából kimozduló Markek kezében halt el. A folytatásban is csupán szögletek, szabadrúgások jelezték a vasiak némi fölényét, de ziccerek egyáltalán nem adódtak Mátyus János tanítványai előtt, ahogy a támadások lehetőségéről lényegében le is mondó vendégek előtt sem. 

ENNEK KÖSZÖNHETŐEN PEDIG AZ EREDMÉNY NEM VÁLTOZOTT: 1–0-RA NYERT A CSÁKVÁR. 

Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár 0–1 (0–1)
Szombathely, Haladás-stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Barna Gábor (Kiss B., Hofbauer)
Haladás: Verpecz – Schimmer (Debreceni, 46.), Mocsi, Németh Milán, Doktorics (Rácz, 67.) – Kállai (Horváth R., 75.), Holdampf, Csilus, Kiss B. – Németh Márió. (Dragóner, 46.), Tóth M. (Jancsó, 75.). Vezetőedző: Mátyus János
Csákvár: Markek – Major (Murka, 59.), Albert, Vaskó (Koch, 53.), Tányéros, Nándori – Kocsis, Mészáros (Ganbayar, 74.), Madarász – Daru (Baracskai, 59.), Mim (László, 74.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Mim (37.)


Fotó: Unger Tamás / vaol.hu
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére