Egy év telt el és újra alig járható egy fontos szombathelyi kereszteződés

• 2022. szeptember 22., csütörtök •
Alig több mint egy évvel ezelőtt - 2021. augusztusának végén -, számoltunk be róla, hogy lezárják teljesen a szombathelyi Rumi út és a 86-os főút kereszteződését, ahol óriási nyomvályúk alakultak ki. A Közút akkor az útburkolat felső rétegét felmarta, majd új réteg került rá.
Egy év telt el és újra alig járható egy fontos szombathelyi kereszteződés

Most, alig egy évvel később szinte ugyanaz a látvány fogad minket, a Rumi úton haladó kerékpárosok szinte csak a nyomvályúkon átugratva tudnak a kereszteződés túloldalára átjutni, de az autókon is akkorát dob az úthiba, hogy szinte az már nekünk is fáj.

A kereszteződés rossz állapota miatt a Közúthoz fordultunk, akik válaszukban jelezték, hogy tudnak a problémáról, és október végéig ki is javítják azt, de a végleges megoldáshoz teljesen át kellene építeni a kereszteződést.

A Közút válasza:

A 86-os főút és a Szombathely Rumi út csomópontjának burkolata a nehézteherjármű-forgalom és a nyári időszakban tapasztalt tartós hőhullámok együttes hatására ismételten deformálódott annak ellenére, hogy a 2021 őszén történt lokális javítás elvégzése során mind az anyaghasználatban, mind az alkalmazott javítási technológiában az Útügyi Műszaki Előírások szerint jártunk el. A kigyűrődések megszüntetését várhatóan október közepéig elvégezzük. A klímaváltozási folyamatokat, valamint a csomópont jelentős nehézteherjármű forgalmát figyelembe véve tartós, végleges megoldást csak a teljes csomópont aszfalt pályaszerkezetének beton burkolatra történő átépítése jelenthetné. Az ehhez hasonló átfogó beruházások csak plusz források bevonásával valósulhatnak meg, azon dolgozunk, hogy ezek fedezete a későbbiekben a rendelkezésünkre álljon, addig is az üzemeltetési és karbantartási munkáink keretében mindent megteszünk, hogy a közlekedők biztonsággal használhassák ezt a csomópontot is.

 

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére