Egészséges légkör páramentesítő készülék segítségével

szponzorált tartalom (x) • 2021. szeptember 16., csütörtök •
A túlságosan nedves levegő amellett, hogy a bútorokban és könyvekben is kárt tesz, a közérzetre nézve sem mindenkinek kifejezetten ideális. Ahhoz, hogy ezt a problémát kiküszöböljük, egy páramentesítő berendezés kiváló szolgálatot nyújt.
Egészséges légkör páramentesítő készülék segítségével

 

Fontos az épület kialakítása

Egy-egy lakóház megépítése során rengeteg tényezőre kell odafigyelni. Fontos, hogy a végeredmény korszerűen legyen hőszigetelve, a kinti nedvesség ne szivárogjon be sehol, ugyanakkor a szellőzés is meg legyen oldva.

Mivel a nap jelentős részét a ház falain belül töltjük, igen lényeges az egészséges belső mikroklíma. Modern módszerek segítségével a benti levegő magas minőségen tartható, azonban korszerű ingatlanok hiányában nehézkes ezt hosszú távon fenntartani.

A legtöbb lakás és ház esetében a hőszigetelés korántsem tökéletes. Ez azonban nem csak a fűtési költségek megemelkedése szempontjából lényeges, a belső légkörre is nagy hatással van.

A magas páratartalom hátránya

Ahogy már említettük, a nedves levegő legalapvetőbb és legnagyobb kellemetlenséget okozó hatása a penészfoltok megjelenése. Legtöbben erre nem, vagy kevésbé érzékenyek, de egyes embereknél a spórák asztmás, illetve allergiás tüneteket okozhatnak, míg a gombafonalak kárt tesznek mindenben, amit átszőnek.

Természetesen az igazán szélsőséges esetek, a hatalmas kiterjedésű penészfoltok igen ritkák, de egy-egy penészgomba-kolónia a sarkokban megbújva is gondot okozhat. Azonban nem ez az egyetlen hátránya a nedves levegőnek.

A könyvek, különösen a régi, antik példányok, könnyedén megszívják magukat nedvességgel, ami akár rövid távon is kárt tehet bennük. Ha a lapok folyamatosan nedves és száraz állapot között váltakoznak, akkor egy idő után rendkívül sérülékenyek lesznek és elkezdenek töredezni.

A felpúposodott vakolat is olyasmi, ami egyértelmű jele a beázásnak vagy a túl nedves levegőnek. Ez nem véletlen, nagyobb nedvesség vagy lecsapódó pára hatására a vakolat ténylegesen károsodhat.

A páramentesítő készülék

A nedves levegő orvoslására találták ki a Trotec - LPV páramentesítő berendezéseit, amelyek szellőztetés hiányában is képesek megfelelően elvezetni a magas páratartalmat. Ha ugyanis nem megfelelő a szigetelés, a nedvesség a falon, bútorokon és használati tárgyainkon csapódik le.

Mindez közvetlen kárt okozhat, vagy elősegíti a penész terjedését, ami az erre érzékeny embereknél légúti gondokhoz is vezethet. Amellett, hogy a gombaspóra az erre érzékenyeknél eleve irritáló hatást vált ki, az allergiás megbetegedések jelentős része is visszavezethető a zárt terekben felgyülemlő allergénekre.

Ha szeretnél egészségesebb mikroklímát, ahol a penész nem telepszik meg, és nem kell allergiás tünetektől szenvedni, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni egy páramentesítő készülék beszerzésén. Nem csak a család egészségére lesz mindez jó hatással, de a nedvesség okozta károkat is megspórolja neked.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére