Edzője hozta fel a víz alól az elájult szinkronúszót a budapesti vizes vb-n

• 2022. június 23., csütörtök •
Drámai percek szakították félbe a műúszók egyéni szabadprogramjának döntőjét a Margitszigeten. Az amerikaiak szinkronúszónője, Anita Alvarez gyakorlata után lett rosszul és elájult a vízben.
Edzője hozta fel a víz alól az elájult szinkronúszót a budapesti vizes vb-n

Segítségére edzője, Andrea Fuentes sietett, aki utánaugrott, majd a süllyedő lányt egy vízimentővel együtt a felszínre húzták. Alvarez a parton orvosi ellátásban részesült, az alapos kivizsgálást követően pedig saját lábán hagyta el a Széchy Tamás Uszodát.

Az amerikai csapat arról számolt be, hogy nem ez az első eset, ugyanis a tavalyi barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyen Alvarez szintén rosszul lett és akkor is edzője mentette ki a vízből. A napokban számos kivizsgálásnak vetik majd alá, hogy kiderüljön, mi okozta fél éven belül a második ájulását a 25 éves sportolónak.

Muszáj volt ugranom, mert láttam, hogy a vízimentők még nem indultak el. Láttam, hogy nem lélegzik. Szerencsére azóta jobban van

– nyilatkozta Andrea Fuentes a Marcának.

Az Indexen kiemelt figyelemmel követjük a hazai vizes világbajnokságot, mellékletünkben minden fontos információt megtalál az eseményt illetően!

(Borítókép:  Oli SCARFF / AFP)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére