Dupla annyi fejlesztési forrást kap Szombathely, mint Zalaegerszeg

Vajda • 2021. november 22., hétfő •
13,45 milliárd forintnyi fejlesztési forráshoz jut Szombathely a kormány döntése értelmében – jelentette be dr. Hende Csaba, a város országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán. Ez része annak a több mint 300 milliárdos csomagnak, amelynek köszönhetően ismét történelmi beruházások valósulhatnak meg.
Dupla annyi fejlesztési forrást kap Szombathely, mint Zalaegerszeg

Miközben térségünk soha nem látott mértékben fejlődik, a budai milliárdos Ungár Péter, a folyamatosan botrányokba keveredő Czeglédy Csaba, valamint a haverjait és azok családtagjait pénzzel tömködő Nemény András hónapok óta azt szajkózzák, hogy a kormány cserbenhagyta Szombathelyt, és bezzeg a körülöttünk lévő városok sokkal jobban fejlődnek.

Ahogy Gyurcsány Ferenc annak idején trükkök százaival próbált meg választásokat nyerni, úgy most a fenti úriemberek is a politikai hangulatkeltést és csúsztatásokat választották kampányeszközként. Összehasonlításként,

Szombathelynek 13,45 milliárd, Zalaegerszegnek 7 milliárd, Sopronnak 7,4 milliárd forint jutott a fejlesztési forrásokból.

Persze nem mindegy, hogy az összegeket mire költik el. A napokban derült ki, hogy Horváth Soma alpolgármester kezdeményezte: emeljék fel a polgármester kabinetfőnöke feleségének fizetését 600 ezerről 900 ezer forintra. De emlékezhetünk a közel 20 millió forintból felújított WC-re, a rokonok és családtagok zsíros pozícióinak ügyére, a városi hetilap terjesztésére a falvakban a szombathelyi adófizetők pénzén, és még sorolhatnánk.

Emlékeztetnénk a kedves olvasókat, hogy Hende Csaba az elmúlt hónapokban keményen dolgozott azért, hogy sikeresen lobbizzon a mostani forrásokért. De mit csinált ez idő alatt a baloldal? Az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeit fogadták nap mint nap, miközben telesírták a sajtót azzal, hogy a kormány cserbenhagyta Szombathelyt. Ennyit tudnak, ennyit várhatunk tőlük.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére