Drasztikus döntést hozott a Cinema City

index.hu • 2022. november 17., csütörtök •
A gazdasági válság ismét nehéz helyzetbe hozta a mozikat is, amelyek éppen a járványidőszak után próbálnak újra talpra állni, és sajnos egyes létesítményeket be is kell zárni.
Drasztikus döntést hozott a Cinema City

Az ország legnagyobb mozihálózataként a Cinema City is érintett a problémában, de ők igyekeznek biztosítani azt, hogy a filmrajongók mindennap beülhessenek a vetítőtermeikbe, ezért az a döntés született, hogy

november 17-étől kezdve a budapesti mozijaik csak délután 3-tól, a vidékiek pedig csak délután 4-től lesznek nyitva hétköznaponként

− írta meg az IGN-re hivatkozva az index.hu.

A Cinema City PR- és marketingigazgatója, Buda Andrea a lap megkeresésére elmondta: az intézkedés a karácsonyt megelőző kiemelt időszakot és a téli szünetet nem érinti, abban a három hétben délelőtt is üzemelnek majd a vetítőgépek. A cég azért ezt a megoldást választotta, mert Budapesten a 10 és 15 óra közötti, vidéken pedig a 10 és 16 óra közötti időszak az, ami a legkisebb forgalmat generálja.

Azt egyelőre nem tudják, hogy meddig lesz érvényben a csütörtöktől induló megváltozott nyitvatartási rend, amelynek a bevezetésére az elszabaduló rezsiárak miatt van szükség.

Novembertől a Budapest Film által üzemeltetett fővárosi mozik közül három – a Corvin, a Toldi és a Puskin – hétfőnként és keddenként kísérleti jelleggel zárva van. A Corvin már november 3-ától, míg a Toldi és a Puskin november 17-étől vezeti be az új nyitvatartási rendet. Az üzemeltető a magas rezsiszámlák miatt döntött úgy, hogy a hét első két napján nem lesz látogatható a három budapesti mozi.

Kép: savariaplaza.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére