Dozmat utca: kezdődhetne a régóta várt felújítás

• 2022. január 27., csütörtök •
435 millió forintnyi fejlesztési pénz érkezett tavaly több szombathelyi belterületi utca felújítására a kormánytól, ebből kaphat új burkolatot a Dozmat utca is. A lakók már nagyon várják, hogy megkezdődjön a munka. Nemrég dr. Hende Csaba is a helyszínen járt.
Dozmat utca: kezdődhetne a régóta várt felújítás

Az előzményekről szólva a képviselő elmondta, hogy még egy 2016-os TOP pályázat biztosította a Dozmat utca vízelvező rendszerének kiépítését, 2019-ben következett volna az útburkolat felújítása, az új, baloldali városvezetés azonban másképp döntött. - A kormánytól kapott 1 milliárd 205 millió forintos kompenzációból 435 millió forint jutott volna a környék utcáinak rendbetételére. A pénz már megérkezett, igaz, közben a lista módosult, de a Dozmat utcában így is javában folynia kellene a munkának. A hó most jótékonyan takarja a kátyúkat, úthibákat, amelyek megkeserítik az itt élők mindennapjait. Vajon miért nem történik semmi, és miért nem kezdődik meg a felújítás? - tette fel a kérdést a politikus, aki szerint vagy tehetségtelen a városvezetés - hiszen a forrás már régen rendelkezésre áll -, vagy szándékosan halogatják a beruházást.

Horváth Zsuzsanna több mint negyven éve él itt, és családjával együtt már nagyon reménykedtek abban, hogy végre felújítják a környék utcáit. Eredetileg a Dozmat utca mellett - dr. Hende Csaba javaslatára - az Áchim András, Bárdos Alice, Komlósi Ferenc és Torony utcák is a felújítási csomagban voltak, a listát azonban a városvezetés utóbb átírta, az oladi környékről csak a Dozmat utca maradt terítéken. - Örültünk a pénznek, mert olyan állapotban van az utca, hogy szinte szekérrel kellene járnunk, az autók tengelye nem bírja. Elszomorító azonban, hogy nem történik semmi - hangoztatta az utcabeli kisgyerekes családok, vállalkozások véleményét az asszony.

Kiderült, mintegy 260 méteren kellett volna már megújulnia az út- és járdaburkolatnak, hiszen már az engedélyek is megvannak. A jelenlegi felület állapota folyamatos kátyúzást és padkarendezést igényelne, a 40x40 centiméteres járdalapokkal burkolt gyalogos rész pedig több mint negyvenéves, töredezett, megsüllyedt. Kérdés tehát, mikor használja fel végre a rendelkezésre álló forrást az önkormányzat.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére