Döntött az UEFA, Magyarország Európa-bajnokságot rendez

• 2022. november 29., kedd •
Az Európai Labdarúgó-szövetség kedden bejelentette, jövő márciusban idehaza, a debreceni Főnix Arénában rendezik meg a női futsal Európa-bajnokságot.
Döntött az UEFA, Magyarország Európa-bajnokságot rendez

Mint ismert, a magyar női futsalválogatott októberben bejutott az Európa-bajnokság négyes döntőjébe. Akkor Frank Tamás csapata a Csehországban zajló négyes selejtezőtornán 1–1-es döntetlent játszott a szlovákokkal, 3–2-re legyőzte a bosnyákokat, a házigazdákat pedig 3–0-ra -írja az Index.

Az Európai Labdarúgó-szövetség keddi bejelentése alapján a 2023-as négyes döntőt Magyarországon, a debreceni Főnix Arénában rendezik meg.

A négynapos viadalra március 16. és 19. között kerül sor.

A döntőbe jutott csapatok: Magyarország, Portugália, Spanyolország és Ukrajna. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja felhívja a figyelmet, hogy ez lesz a harmadik Európa-bajnoki döntő a női futsalosoknál, az első két kiírásban Portugáliában rendezték a finálét, és mindkét alkalommal a spanyolok nyerték az aranyérmet.

A magyar válogatott a tavalyi döntőnek is résztvevője volt, és a negyedik helyen zárt.

Magyarország így három UEFA-döntőt is rendez 2023-ban: a női futsal Eb mellett a férfi U17-es Európa-bajnokságnak is mi leszünk a házigazdái, az Európa-liga döntőjének pedig a Puskás Aréna ad otthont.

(Borítókép:  Oláh Tibor / MTI)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére