Döntetlennel mutatkozott be hazai pályán a Haladás

sd • 2020. augusztus 05., szerda •
Sokáig feltörhetetlennek bizonyult a szolnoki retesz, ám 10 perccel a vége előtt Tóth Dávid révén otthon tartott 1 pontot a Szombathely.
Döntetlennel mutatkozott be hazai pályán a Haladás

A kissé szeles és hűvös idő abszolút kedvezett a játéknak szerda este - se túl hideg, se túl meleg, pont ideális volt. Lendületesen kezdődött a találkozó, az első ígéretes támadást a vendégek szövögették, Verpecz azonban fogta. A túloldalon pedig Jancsó adott középre gyönyörűen, a berobbanó Medgyes elől azonban menteni tudtak a szolnoki védők. A 15. percben Tóth Dávid került hatalmas ziccerbe, fejese centikkel kapu fölött hagyta el a játékteret. Azonnal jött a válasz a túloldalon, de az is kapu fölé szállt. 3 perccel később a korábbi Haladás-játékos, Novák Csanád fordult le őrzőjéről és megszerezte a vezetést a Szolnoknak - 0:1. 22. perc: ismét helyzetben a Hali Tóth Dávid révén, ám kapura pöccintését épphogy ki tudta tolni a vendégek portása. Küzdött a Szombathely, nem volt elveszett vagy megszerezhetetlen labda, mentek előre, mint a gép Mátyus János fiai, de csak nem akart összejönni az egyenlítés. Tóth Dávid valószínűleg kiesett Fortuna kegyeiből, a félidő vége felé kissé lecsúszott beívelése a felső kapufán csattant, majd Medgyes is tesztelte mintegy 17 méterről a vendégek portását, sajnos eredmény nélkül. A 43. perben újabb Haladás-veszedelem a szolnoki 16-oson belül, gól azonban továbbra is váratott még magára. 0:1-nél vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után az 54. percig kellett várni az első nagyobb helyzetre, ekkor Kotula kanyarította a játékszert a hosszú felső fölé egy formás szolnoki ellentámadás végén. Ahogy fogytak a percek úgy vált egyre görcsösebbé a hazaiak játéka. A 66. perctől neki szegezte kapujához a Haladás a Szolnokot - a csereként beállt Rácz Tóth Barna kiváló passzát durrantotta kapura, Molnár-Farkas kiütötte a labdát vissza a mezőnybe, ahonnan ismét érkezett egy sistergős hazai löket, de ez is célt tévesztett. Nem sokkal később ismét egy Molnár-Farkas bravúrt könyvelhettünk el. Semmi szerencséje sem volt a zöld-fehéreknek. A kijelzőn megjelent hivatalos nézőszám szerint szerda este 3028-an szurkoló látogatott ki a találkozóra. A 80. percben végre megtört a jég, Rácz sokadik beadása kihagyhatatlan ziccerbe hozta Tóth Dávidot, aki nem is hibázott, izomból a léc alá fejelte a lasztit - 1:1! 9 perc volt hátra, mindent egy lapra tett fel a Haladás. Tóth Barna előtt ott is volt a fordítás lehetősége, remekül ugratták ki, de a lábában maradt a szombathelyiek második gólja. A 92. percben Kiss Bence bár gyönyörű kifliben kanyarította kapura a labdát, centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. Így az eredményt maradt 1:1.

Csábi József, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: - Furcsa érzések vannak bennem, mert elégedettnek kellene lennem, de a mérkőzés fényében 10 perccel a vége előtt bekaptuk azt a gólt, ami miatt kicsit bosszus vagyok, mindennek dacára szerintem alapvetően jó reklámot adott ez a meccs az NB II-nek.

Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője: - Nyolcadik hónapja vagyok a Haladás edzője és eddig ez az egyik kedvenc meccsem az 1 itthon tartott ponttal együtt. Jó csapat ellen játszottunk egy küzdelmes meccset. Abban bíztam, hogy egyéni kvalitásainkkal a magunk javára eldöntjük a találkozót, sajnos nem így lett. Hibáztam, talán az előző, Siófok elleni felállást kellett volna alkalnaznom. Nem a legjobb előjelekkel vártuk a mérkőzést, olvasható volt a médiában, hogy vannak bizonyos nehézségeink, de minden bizodalmam az ügyvezetőben van.


 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére