Dolly megszólalt az állatkínzási ügyben: Meghurcolták a nevemet és a becsületemet!

metropol.hu • 2023. június 04., vasárnap •
Egy hete nem telik el úgy nap, hogy az énekesnő körül kialakult állatkínzási botrányba ne történne valamilyen fordulat. Most egy szervezet jelezte, kizárták Dollyt a tagjaik közül.
Dolly megszólalt az állatkínzási ügyben: Meghurcolták a nevemet és a becsületemet!

Tény, hogy a közvélemény szemében Dolly eddig amolyan harcos állatvédő volt, de ez az imázs az utóbbi napokban foszladozni, széthullani látszik. Amióta a korábbi együttesével fémjelzett szaporítótelepet felszámolták a rendőrök és az állatvédők, folyamatosan derülnek ki, nos mondjuk úgy állattartási anomáliák, melyek rendre hatósági beavatkozáshoz vezetnek. A Bors most megkereste Felidae Hungary állatvédő egyesületet, melynek tudomásunk szerint sok más hírességgel egyetemben Dolly is a tagja - számolt be róla a metropol.hu.

A válasz pedig amellett, hogy sokat sejtető, egyben meglepő is. Kiderült ugyanis, hogy Dollyt már tavaly novemberben kizárták a tagok közül. 

„A Dollywood néven bejegyzett gyöngyösi kennel állatvédelmi ügyében az alábbi közleményt tesszük:

Egyesületünk, a Felidae Hungary, Dolly (polgári nevén Penczi Mária Ilona) egyesületi tagságát 2022. november 2-án törölte.

Egyesületünk, a sztár tagozatunkat is beleértve, a nevezett és környezete állattartási ügyeitől minden tekintetben elhatárolódik. Nyilatkozni az üggyel kapcsolatban nem kívánunk, a hatóságoknak rendelkezésre állunk!

Üdvözlettel :

André Pfeiffenberger, Elnök” – állt a szervezet hivatalos közleményében. 

A Dolly otthonából elhozott egyik kutya Fotó: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

A metropol.hu megpróbált utánajárni, hogy milyen előzmények vezettek Dolly kizárásához, de mivel mindennemű  információ kiszivárgása befolyásolhatja a jelenleg is folyó nyomozást, nem kívántak bővebb információt adni az ügyben. Természetesen kérdéseinkkel kerestük az énekesnőt is, aki a témával kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Meghurcolták a nevemet és a becsületemet!

Az elmúlt időszakban megjelent sajtóközleményeket nagy megdöbbenéssel és még nagyobb fájdalommal hallottam. 75 évem alatt mindig is elkötelezett voltam az állatok iránt. Az elmúlt években számtalan olyan jótékonysági rendezvényen is felléptem, melyekből származó bevételt állatok megmentésére, állatvédő szervezetek, menhelyek támogatására fordították. 

Sem a nevem alatt bejegyzett kennelről, sem az ott tapasztalt áldatlan állapotokról nem volt tudomásom, így amikor ezekkel szembesültem, menedzseremmel a kapcsolatot megszakítottam.

Emiatt valamennyi rám vonatkozó valótlan állítást visszautasítok és minden lehetséges jogi eszközzel fel kívánok lépni személyemet átíró, nevemet megtépázó közléssel szemben. 

Dolly” – írta az énekesnő. 

Nyitókép fotó: Nagy Zoltán

közösség

további frisss

lap tetejére