Diákok a katasztrófavédőknél

vas.katasztrofavedelem.hu • 2020. január 09., csütörtök •
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindhárom kirendeltségén a tanév második félévében is folyamatos a közösségi szolgálatos diákok fogadása.
Diákok a katasztrófavédőknél

Az érettségi vizsga előtt álló fiatalok szeptemberben, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi kirendeltségein kezdték meg közösségi szolgálatukat. A diákok elméleti felkészítéseken vehettek részt, ahol három fő szakterület, a tűzvédelem, iparbiztonság és polgári védelmi szakterült munkájával ismerkedhettek meg. Ezt követően több gyakorlati foglalkozásba becsatlakozhattak, valamint megismerhették az adott parancsnokság készenléti szereit és a tűzoltók szakfelszereléseit. Január hónapban az iparbiztonsági, február hónapban a hatósági szakterülettel ismerkednek az előadásokon, amit követően még két alkalommal márciusban és áprilisban látogatnak majd a kirendeltségekre a tanulók.

Kedden a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen  a Horváth  Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium és az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma huszonöt tanulójának Adorján Tibor tűzoltó alezredes, iparbiztonsági felügyelő a veszélyes áruk közúti, vasúti szállításának veszélyeiről, ellenőrzéseiről tartott előadást.

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére