Dávid és Góliát harca lesz

• 2020. augusztus 12., szerda •
Ma este talán az európai futballszurkolók nagy része egy olyan olasz város csapatának szorít, amely a koronavírus-járvány elleni harc szimbolikus jelképévé vált. Az atalantai hősök a kontinens egyik leggazdagabb, de nemzetközi szinten eddig semmit fel nem mutató alakulatával, a Paris Saint-Germainnel csapnak össze.
Dávid és Góliát harca lesz

Lassacskán a végéhez közelednek az európai elit futballtorna, a Bajnokok Ligája küzdelmei. Meglepetésből szerencsére nincs hiány, elég ha csak a Lyonra gondolunk, hiszen a franciák búcsúztatták a végső sikerre is esélyes Juventust. De most még ezt is elhomályosíthatja egy esetleges mai Atalanta-siker. Gasperini mester dolgát azonban nagyban nehezítheti Ilicic hiánya, mivel a szlovén válogatott gólvágó, a bergamóiak legeredményesebb mesterlövésze magánéleti válságba került, megcsalta a felesége és ez padlóra küldte a futballistát. Ilicic el sem utazott Portugáliába a kerettel, így egészen biztosan nem lép pályára az Atalanta csodafegyvere a PSG ellen a BL negyeddöntőjében.  

"Ugyanúgy készültünk, mint bármely másik mérkőzésre. Nyilván a csapat, a játékosok, a város és egész Olaszország számára nagyon fontos a szerpelésünk. Egy álmunk vált valóra a negyeddöntővel, de nem akarunk itt leállni. Olaszországban is tudtunk jól játszani nagy csapatok ellen, akkor sikerülni fog Európában is" - bizakodott Marten de Roon az Atalanta játékosa a találkozó előtt.

Mint ismert, az UEFA úgy határozott, hogy a negyeddöntőktől Portugália ad otthont a Bajnokok Ligájának - Lisszabonban, két stadionban rendezik meg a mérkőzéseket.
A megszokottól eltérően a negyeddöntők és az elődöntő mérkőzések nem oda-visszavágós alapon, hanem egy mérkőzés alapján dőlnek el. A torna 2020. augusztus 12-23-ig tart.

Az Atalanta és a PSG találkozóját ma este 21 órától láthatják a szurkolók, a mérkőzést  a Benfica stadionjában rendezik.  


fotó: worldfootball.net
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére