Czeglédy és a magyarok vére

• 2022. január 23., vasárnap •
Dr. Czeglédy Csaba a Juszt Lászlóval való beszélgetés 15. percében a következő kijelentést teszi: "Tehát hogy a magyar embernek, sajnos, zsigerileg ez a másság gyűlölete, ez benne van... benne van a magyar emberek többségének a vérében és a lelkében..." Gyurácz Ferenc irodalomtörténész a közösségi médiában osztotta meg gondolatait az idézett beszélgetésről, íme:
Czeglédy és a magyarok vére

Ez bizony ugyanaz az előítéletesség, ugyanaz a magyargyűlölő rasszizmus, mint amit korábban többször tapasztaltunk egyes baloldali értelmiségiektől - de az utóbbi években azért ez már ilyen nyíltan nem nagyon volt szokás. Kertész Ákos például arról hadovált jópár éve, hogy a magyar "genetikusan alattvaló", Spiró György vagy Vajda Mihály filozófus szerint "öröklött" jobbágymentalitás jellemez bennünket, s ezért szavazunk jobboldalra stb. 

Most tehát Czeglédytől megtudtuk, hogy a vérünkben van - mintegy "fajilag" - a másság gyűlölete. 

Miért? Csak. Indoklás, bizonyítás nincs, mert nem is lehetséges, hiszen ez nem igaz. Ha nem tudja ezt Czeglédy, akkor a szellemi, ha tudja, és mégis ezt hazudja, akkor sajnos az erkölcsi hiányosságait árulja el vele.

Egyébként arra mondta ezt, hogy - szerinte - nálunk nem élhetnek szabadon az ún. "melegek", és ezért sok "meleg" ismerőse elhagyta az országot. (Arról nem szólt, hogy a "melegség" gyakorlatának támogatását hogyan tudja összeegyeztetni az állítólagos keresztény hitével. Itt, az én oldalamon árulta el nemrég, hogy azért jár mostanában, a választás közeledtével, misére a választókerület falvaiban - hol egyikben, hol másikban -, mert hívő...)

 

Forrás, kép: Facebook

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére