Czeglédy Csaba lehet az ördög ügyvédje?

• 2021. április 10., szombat •
Czeglédy Csaba fizethette a Borkait lejárató tartalmak hirdetéseit? - tette fel a kérdést a Magyar Nemzet.
Czeglédy Csaba lehet az ördög ügyvédje?

A HVG írta meg péntek délelőtt, hogy Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki Az ördög ügyvédje ügyében.

A BALOLDAL TÁSKÁS EMBERE UGYANIS VÉLHETŐEN ÁTADTA A BALOLDALI PROPAGANDAÚJSÁGNAK A KIHALLGATÁS JEGYZŐKÖNYVÉT, AMELYBŐL AZ DERÜLT KI: TAGADTA, HOGY KÖZE LENNE AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJÉHEZ.

A hatóság szerint viszont Czeglédy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot megismerje a szélesebb nyilvánosság.

A rendőrség bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja Czeglédy Csabát, mivel a gyanú szerint ő fizetett Az ördög ügyvédjeként ismertté vált oldal Facebook-hirdetéseiért.

CZEGLÉDYVEL SZEMBEN EMELLETT TÖBBMILLIÁRDOS KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT EGY MÁSIK BÜNTETŐELJÁRÁS IS FOLYAMATBAN VAN, DE AZ SEM ELHANYAGOLHATÓ KÖRÜLMÉNY, HOGY A POLITIKUS-ÜGYVÉDET ÉVEKKEL EZELŐTT ADÓCSALÁSÉRT FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNRE ÍTÉLTE A BÍRÓSÁG, AZAZ  - NYUGODTAN LEÍRHATJUK - JOGERŐSEN ELÍTÉLT BŰNÖZŐ.

Czeglédy korábban tagadott

A baloldal táskás embere korábban tagadta, hogy köze lenne a Borkai-ügyet nyilvánosságra hozó, külföldről üzemeltetett internetes oldalhoz, és egyelőre ugyanezt állította a mostani kihallgatásán is a HVG-hez eljuttatott dokumentumok szerint, bár méltatta a külföldi oldal tevékenységét. Természetesen felmerül a kérdés: ezek után nem maga Czeglédy az "ördög ügyvédje"?

Emellett vallomásában elmondta, szerinte a gyanúsításból nem derült ki, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatokat kezelték jogosulatlanul. Czeglédy arra is hivatkozott, a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette.

Az ügy érdekessége, hogy Az ördög ügyvédje a napokban új poszttal jelentkezett, amelyben százmillió forintot ajánl azoknak, akik segítenek kormánypárti politikusokat lejáratni.


Forrás: origo.hu
Kép: hírtv

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére