Czeglédy Csaba: Eszem ágában sincs országgyűlési képviselő lenni, ilyen hülyeséget hogy lehet kitalálni?

Vajda • 2022. január 22., szombat •
Czeglédy Csaba, akit bűnszervezetben elkövetett 6 milliárd forintos adócsalással vádolnak, most országgyűlési képviselő szeretne lenni. Előkerült egy Facebook-bejegyzése arról, hogy korábban mit gondolt a város képviseletéről.
Czeglédy Csaba: Eszem ágában sincs országgyűlési képviselő lenni, ilyen hülyeséget hogy lehet kitalálni?

„Jah, és eszem ágában sincs országgyűlési képviselő lenni, így aztán jelölt sem leszek”

- ezt 2016-ban írta ki Czeglédy Csaba a Facebookra. „Ilyen hülyeséget hogyan lehet kitalálni?” - tette fel a költői kérdést, majd így folytatta: „Nem fogom az életem végéig szóló ügyvédi praxisomat feladni, hogy gombot nyomogassak a Parlamentben négy évig...”

A bejegyzés azóta is olvasható, igaz, közben sok víz lefolyt a Perinten. Czeglédyt 2017 nyarán vették őrizetbe, bűnszervezetben elkövetett, 6 milliárd forintos adócsalással vádolják. 2018-ban az országgyűlési választásokon már indult, ennek köszönhetően néhány napra ki is engedték a börtönből. A jelöltek ugyanis automatikusan megkapták a mentelmi jogot. Néhány nappal később Czeglédyt újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg, ezért újra vissza kellett térnie a szegedi Csillagbörtön falai közé. (Azóta újabb és újabb ügyekbe keveredett, jelenleg is több eljárás zajlik ellene.)

Bár Czeglédy 2016-ban még hülyeségnek és kitalációnak minősítette a képviselői ambícióiról szóló értesüléseket, érdekes módon rövid szabadulása idején, 2018-ban ő maga ismerte el Kálmán Olgának a HírTV-ben, hogy már korábban is úgy tervezték, hogy országgyűlési képviselőjelölt lesz, igaz, akkor a Sárvár-Kőszeg-Celldömölk térséget nézték ki neki.

Véleményünk szerint Czeglédy előre menekül, hiszen tudja, hogy oly súlyosak ellene a vádak, hogy ha azok bebizonyosodnak, akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat. Időközben egyre több vádlott szólal meg az ügyben.

Láthatóan az ellenzéki oldalon is komoly fenntartások vannak Czeglédy Csaba személyével kapcsolatban. Márki-Zay Péter korábban kemény szavakat fogalmazott meg az adóbűnöző politikussal szemben, és Czeglédy maga ismerte el, hogy a helyi baloldal vezetői sem voltak attól lelkesek, hogy Ungár Péterrel megmérettették magukat az előválasztáson. „A buzi és az adócsaló indul, jól meg vannak áldva velünk” - foglalta össze az akkori vélekedéseket. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére