Csütörtökön tetőzik a forróság

• 2022. augusztus 18., csütörtök •
Csütörtökön leginkább napos idő lesz, a nappali legmagasabb hőmérséklet 33 és 40 fok között alakul. Ugyanakkor délnyugaton lehet majd számítani kisebb futó záporra és hevesebb szélre.
Csütörtökön tetőzik a forróság

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb délnyugaton alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó futó zápor a délutáni, kora esti órákban. Azonban az északkeleti országrészt leszámítva többfelé megélénkül, helyenként esetleg meg is erősödik a nyugati-délnyugati szél. 

NAPKÖZBEN 33 ÉS 40 FOK KÖZÖTT ALAKUL A HŐMÉRSÉKLET,

hajnalra azonban 15 és 22 fok közé hűl a levegő. 

Pénteken egy hullámzó hidegfront érkezik a térségünk fölé, melynek hatására nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, ezért több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak. Valamint a hidegfront előoldalán a déli-délkeleti szél is feltámad, mögötte pedig már az északnyugati szél lesz erős.

Az Időkép kiemeli: nyugaton mérséklődik a hőség, ott 29 és 33 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, máshol viszont még 35 és 40 fok között alakul a nappali maximum-hőmérséklet.

Jó hír a frontérzékenyeknek

Az orvosmeteorológiai jelentésből kiderül, ezen a napon sem érkezik időjárási front Magyarország fölé, de sokan a fokozódó kánikula miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat, tompaságot és vérnyomásproblémákat is tapasztalhatnak. A szívbetegek és keringési rendellenességgel küzdők pedig könnyen kimerülhetnek. 

(Borítókép: Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto/Getty Images)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére