Csodák márpedig vannak, a pusztacsói SMA-s kisfiú, Noel megkapja a várva várt kezelést

• 2021. június 16., szerda •
Dr. Kásler Miklós miniszter bejelentette, hogy a szakértői vélemények alapján Horváth Noel pusztacsói kisfiú számára biztosítják a nagy értékű Zolgensma kezelést – a nagyszerű hírt Ágh Péter osztotta meg a Facebook-oldalán.
Csodák márpedig vannak, a pusztacsói SMA-s kisfiú, Noel megkapja a várva várt kezelést

Ezzel az állami támogatással elkezdődhet a gerincvelő izomsorvadásban szenvedő gyermek legkorszerűbb, ingyenes kezelése. Ágh Péter országgyűlési képviselő nyilvánosan köszönetet mondott mindenkinek, aki segíteni igyekezett az elmúlt időszakban Noelnek szerte Vas megyében.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök úgy kommentálta a hírt: beszélt Noel édesapjával, Horváth Szilárddal, és örömmel konstatálták – koccintani is fognak rá egy pohár borral –, hogy a hosszú reménykedés után pozitívan zárul a folyamat, és Noel megkapja azt a több mint 700 millió forintos gyógyszert, ami megállítja állapotának romlását. Úgy fogalmazott: óriási, hogy a nemzeti közösségünk milyen erős, és az állam képes és hajlandó hozzájárulni a kezeléséhez.

– Hálás vagyok dr. Kásler Miklós miniszternek és dr. Kiss Zsoltnak, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatójának, aki mindvégig Noel mellett állt.

Horváth Szilárd, Noel édesapja azt mondta: – Nem lehet elmondani, mennyire örülünk, nagy kő esett le a szívünkről. Óriási előrelépés, talán ez volt a nagyobb, a másik most jön: a gyógykezelés, de Noel erős kis kölyök, bízunk benne sikeresen végig tud rajta menni.

Forrás: vaol.hu
Kép: VN

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére