Csináld magad, városüzemeltetés

• 2021. május 06., csütörtök •
A körzet önkormányzati képviselője pótolta a hiányzó beton járólapokat az egyik balesetveszélyes járdaszakaszon Kámonban. Horváth Gábor egy közeli útfelújításnál fedezett fel feleslegessé vált elemeket, ezeket kérte el a városgazdálkodási társaságtól.
Csináld magad, városüzemeltetés

"Valaki elvitte a járdalapokat a Saághy István utcai gyalogoshíd utáni szakaszról. A leleményes képviselő (jómagam) kihasználta a Metró-körforgalom melletti kerékpárút építésénél felszabadult járdalapokat, és pótolta, így megszüntette a balesetveszélyes állapotot" - írta közösségi oldalán Horváth Gábor, hozzátéve, hogy

"a Saághy István utcai gyalogoshíd felújítását is nekem kell elvégeznem (lassan egy éve jeleztem a balesetveszélyes állapotot)?"

Kiderült, hogy a környéken lakók már korábban jelezték a képviselőnek a hiányt. Azt nem tudni, hogy ki és miért kapta fel a három járdalapot, de nem ez volt az első eset. - Másfél hónappal ezelőtt szóltak a környékbeliek, és én is tapasztaltam, hogy eltűnt három lap, ezért jeleztem is a Szova illetékeseinek a problémát. Akkor sajnos nem állt rendelkezésükre megfelelő méretű betonlap, később pedig én nem tudtam foglalkozni az üggyel, így húzódik már egy ideje a megoldás - részletezte az előzményeket Horváth Gábor. Elmondta, hogy épp kapóra jött a Metró-körforgalomnál folyó munka, mert ott maradtak hasonló járdalapok. Ezekből kért el a képviselő hármat, a többi valószínűleg szintén így hasznosul majd más-más helyeken, miután bekerül a Szova telephelyére.

Talán nem tűnik soknak ez a három betonlap, de azok, akik errefelé közlekednek gyalogosan vagy kerékpárral, másképp látják a dolgot.

Nap mint nap kerülgetni a gödröket, főképp, ha megszokásból jön-megy az ember, balesetveszélyes. Ez talán egy időre most megoldódott.

A közeli fahíd hibáját is jelentette már a képviselő az illetékeseknek. A fahidat lebetonozták, de a víz beszivárosg, és emiatt lyuk keletkezett rajta. Volt ugyan kint egy bója, amely figyelmezteti az arra járót, de ez egy idő után a vízben kötött ki, és a környékbelieknek kellett visszakötözni, hogy ne legyen baleset - jegyezte meg Horváth Gábor.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére