Családi Laura szépséges műkörmöket készít – Rangos nemzetközi díjak kerültek Szombathelyre – fotók

• 2021. november 26., péntek •
Két kategóriában is első helyezést hozott el a NailPro Asia – nemzetközi műkörömépítő és díszítő versenyről Családi Laura kéz- és lábápoló, műkörömépítő.
Családi Laura szépséges műkörmöket készít – Rangos nemzetközi díjak kerültek Szombathelyre – fotók

Még csak márciusban lesz három éve, hogy Laura elkezdett foglalkozni a körmös szakmával. Már az iskolában megmutatkozott a rajzos tehetsége, érettségin is ezt a tantárgyat választotta. Munkája során, a vendégeinek is minden mintát kézzel fest, nagy ügyességgel és türelemmel. Boldogsággal tölti el, amikor az általa készített díszítések kivívják az emberek elismerését.

A Covid járvány miatti kényszerű lezárás idején kezdett el versenyekre jelentkezni, először csak belföldön. Számos trófea őrzi ezeknek az emlékét a szalonjában – egyik megmérettetésen sem végzett valamelyik dobogós hely nélkül. Természetesen ezek kivétel nélkül online versenyek voltak, nem titkoltan promóciós céllal. A kiírásokat az egyes körmös márkák forgalmazói hirdették meg, a versenyzőknek az ő termékeik felhasználásával kellett elkészíteniük a kiírás szerint munkákat. Végül a legjobb fotókat a márka népszerűsítésére használták.

A Koreában meghirdetett NailPro az első „igazi”, nemzetközi megmérettetése, ami már az egyes márkáktól függetlenül méri a szakmai tudást. Családi Laura több, a szakmában kiemelkedő kollegájával tart kapcsolatot, tőlük értesült a nevezési lehetőségről. Három kategóriában indult: manikűr és gél lakkozás, csináld magadon, illetve mindent a csillogásról. Az első kettőben győzelmet aratott, míg a harmadikban bronzérmes lett.

– Ahogy az lenni szokott: mindig az egyszerű a legnehezebb – számol be Laura a felkészülésről. – Az egyszerű teli színű és francia köröm elkészítésénél „csak” a tökéletesen manikűrözött és lakkozott köröm az elvárás. A második kategóriában a saját kezünkön kellett műkörmöt készíteni – na, ez nekem két napig tartott, háromszor, négyszer is leszedtem, mert nem voltam vele elégedett. A csillogós kategóriában pedig műkörömre kellett egy kézen csillogó dekorációkat építeni. A munkákról megadott szempontok szerint kell digitális fotót készíteni. A retusálás, a filter természetesen nem engedett, ezt ki tudják szűrni. Ahogy a versenyeken általában, itt is a kishúgom, illetve szép kezű, erre felkért vendégeim voltak a modelljeim.

Az eredményhirdetést több internetes platformon is élőben közvetítették. Laura nagyon meglepődött az eredményen. A maximális száz pontból 93,5-öt kapott, úgy, hogy a sorban mögötte levők is profi munkákat hoztak. A trófeák még úton vannak, ezért Laura nem tudta nekünk megmutatni őket. Egy biztos, mostantól már csak profi kategóriában, mesterekkel versenyezhet. A zsűriben helyet foglaló európai szakember pedig azonnal meghívta, hogy legközelebb ne csak az egyéni versenyben, hanem az európai csapat tagjaként is induljon. Azt, hogy volt-e más magyar induló a mezőnyben, nem sikerült megtudnia. A top ten-ben, ahol ő a negyedik helyre került, egyedül volt magyar.

Laura máris folytatja a versenyzést. Most a körmösök csúcs megmérettetésére, a londoni Nailympiára, azaz a körmös olimpiára készül. Itt ötöt vállalt be a tizenhárom választható kategóriából. Az egyik például egy úgynevezett tipbox, ahol tucatnyi nagyméretű műanyag tipre kell összeállítani egy komplett kompozíciót, mixed média stílusban, azaz mindenféle 3D-s díszítési technikát felhasználva. A felkészülés nem mehet a vendégek kiszolgálásának a rovására: Laura kora reggel, késő este és a szabadnapjain dolgozik a versenydarabokon. Bizakodó, szeretne legalább egy érmet elhozni. De ha ez nem sikerül, akkor sem veszíti el a kedvét.

– Akkor is legalább kipróbálom magam, meglátom, mennyire volt elég az erőfeszítésem, tudok tanulni a hibáimból – mondja derűlátóan.

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére