„Csak félreértés volt” – úgy tűnik, mégsem semmisítették meg az ukránok az Admiral Makarov orosz hadihajót

mandiner • 2022. május 08., vasárnap •
Az ukrán elnöki hivatal tanácsadója szombaton azonban arról számolt be, hogy a jelentés egy „félreértés volt”.
„Csak félreértés volt” – úgy tűnik, mégsem semmisítették meg az ukránok az Admiral Makarov orosz hadihajót

 

Mint arról korábban a Mandiner beszámolt, május 6-án, pénteken Oleksij Honcserenko ukrán parlamenti képviselő arról írt Telegramm-csatornáján, hogy a Makarov Admirálist eltalálta és súlyosan megrongálta egy ukrán R-360 Neptun hajóellenes cirkálórakéta, miközben a fregatt a hírhedt Kígyó-sziget közelében tartózkodott.

Admiral Makarov
Az Admiral Makarov az orosz haditengerészet Grigorovich-admirális osztályú fregattja, amely a szevasztopoli székhelyű Fekete-tengeri Flotta része.

Sajtójelentések szerint a hajó ekkor „lángokban állt a Fekete-tengeren”. A Dumskaya, ukrán állami híroldal például azt is közölte, hogy az orosz erők helikoptereket küldtek a legénység kimentésére, noha ezt sem orosz, sem nyugati katonai erők nem erősítették meg nyilvánosan.

„Csak félreértés volt”

Az ukrán elnöki hivatal tanácsadója, Olekszij Arestovics szombaton azonban arról számolt be, hogy a jelentés egy „félreértés volt”, a Kígyó-sziget közelében megtámadott hajó valójában egy Serna-osztályú leszállóhajó volt, amelyet egy Bayraktar TB2-es drónnal találtak el.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére