Csak a szokásos: Hárman sérültek meg a hírhedt szombathelyi kereszteződésben

vaol.hu • 2022. november 27., vasárnap •
Szombaton ismét baleset történt a szombathelyi Csaba út és a 86-os főút kereszteződésében. Egy Suzuki haladt a Csaba úton, ahonnan balra, a 86-os főútra akart kanyarodni, de nem vette észre a sofőr a neki balról érkező Seat személyautót a védett úton, ezért elé hajtott.
Csak a szokásos: Hárman sérültek meg a hírhedt szombathelyi kereszteződésben

A két jármű összeütközött, a balesetben hárman sérültek meg, a mentők mindenkit kórháza szállítottak. A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek, mentés és a helyszínelés idején egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon - írta a vaol.hu.

A kereszteződésben rengeteg ugyanilyen típusú baleset történik, ahol a balra kanyarodó járművek ütköznek a forgalmas főúton érkezőkkel. Több súlyos és halálos kimenetelű balesetről is beszámoltunk már innét. A szombathelyi önkormányzat megvizsgálta a kereszteződést, ennek ellenére mégsem tiltották meg a balra kanyarodást, pedig ezzel biztonságosabbá lehetne tenni a közlekedést itt, ahol az elmúlt években a forgalom a többszörösére növekedett, ezzel együtt pedig a balesetveszély is jelentősen nőtt, mivel sokkal nehezebb lett balra kanyarodni emiatt.

A közelben lévő Rozsnyó utcában néhány hete tiltották meg a balra kanyarodást a 86-os főútra, ott azonnal megszűntek a torlódások és azóta baleset sem történt.

Fotó: vaol.hu/HI

közösség

további frisss

lap tetejére