Búcsú az Eb-álmoktól

• 2021. április 14., szerda •
Az öt Haladás-játékost is a soraiban tudó magyar férfi futsalválogatott 5–2-es vereséget szenvedett Minszkben és így a csoport harmadik helyén végzett, azaz nem jutott ki a 2022-es hollandiai Európa-bajnokságra.
Búcsú az Eb-álmoktól

Mindenképpen pontot kellett szereznie a magyar nemzeti csapatnak ahhoz, hogy maradjon esélye arra, hogy kvalifikálja magát a jövő évi kontinenstornára. Sajnos a fehéroroszok elleni derbi nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, mivel a hazaiak a 7. percben Zhigalko óriási bombájával vezetést szereztek.

SZERENCSÉRE DRÓTH ZOLTÁN SZINTE POSTAFORDULTÁVAL EGYENLÍTETT IS.

Viszont nem sokáig örülhettünk, ugyanis a 12. percben egy komoly kapushibát követően újfent a házigazdák kerültek előnybe. A félidő hajrájában azonban második alkalommal is egalizálni tudott Turzó József legénysége:

PÁL PATRIK ÉRTÉKESÍTETT EGY TELJESEN JOGOS BÜNTETŐT.

A 2–2-es állásról kezdődő második játékrész óriási küzdelmet hozott. A hazaiak nagyon nyomtak, de Alasztics Marcell vezérletével állták a mieink a sarat. A 35. percben viszont már cerberusunk is tehetetlennek bizonyult Los óriási lövésével szemben. Ezt követően a magyar csapatnak kockáztatnia kellett és át is álltak a fiúk öt a négy elleni játékra. Ez viszont sajnos fordítva sült el: a házigazdák kétszer is betaláltak az üresen tátongó kapunkba, így pedig 5–2-re megnyerték a meccset.

Vereségének köszönhetően a magyar válogatott hat ponttal a csoport harmadik helyén végzett.

ÍGY NEM JUTOTT KI A 2022-ES HOLLANDIAI EURÓPA-BAJNOKSÁGRA.

Turzó József szövetségi kapitány: - Mindent megtettünk a győzelem érdekében, de el kell ismerni, hogy jelenleg a fehérorosz válogatott még nagyobb játékerőt képvisel nálunk. A játékosaim a küzdenitudásuk miatt feltétlenül dicséretet érdemelnek. Ezért azonban nem járt pont.

 

Fehéroroszország-Magyarország 5–2 (2–2)

Minszk, 1300 néző, vezette: Cerny (cseh), Vrijens (belga)

Gólszerzők: Zhigalko (7.), Matveenko (12.), Los (35.), Selyuk (37.), Krikun (39.) illetve Dróth (7.), Pál (19.)

 

Fotó: mlsz.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére