Brutális vérfürdő Oslóban: három különböző helyen nyitottak tüzet

• 2022. június 26., vasárnap •
Ketten meghaltak, tizennégyen megsebesültek péntek este a norvég fővárosban.
Brutális vérfürdő Oslóban: három különböző helyen nyitottak tüzet

A BBC beszámolója szerint három különböző helyen lövöldöztek péntek este Oslóban: egy szórakozóhelyen, egy melegbárban és egy jazzklub mellett nyitottak tüzet. A támadásokban többen súlyosan megsérültek, ketten pedig életüket vesztették.

A norvég hatóságok letartóztattak egy gyanúsítottat, valamint két fegyvert is lefoglaltak. A rendőrség közleménye szerint a letartóztatott személy egyedül hajtotta végre a cselekményeket, motivációi azonban még nem ismertek.

Olav Roenneberg újságíró, az NRK állami csatorna munkatársa is szemtanúja volt az eseményeknek: "Láttam, hogy egy férfi megérkezik egy táskával, felkap egy fegyvert, majd lövöldözni kezd” – emlékezett vissza.

Egy másik szemtanú beszámolója szerint az elkövető nem vaktában lőtt, hanem célzott lövéseket adott le: „Amikor felfogtam, hogy komoly a dolog, rohantam. Egy vérbe borult férfi feküdt mozdulatlanul a padlón” – mondta Verdens Gang című újságnak a nő. Sokan azonban a lövések következtében szétrepedő üvegszilánkok miatt súlyosan megsérültek.

Oslóban szombatra tervezték az éves Pride-felvonulást, azonban a lövöldözés miatt a szervezők úgy döntöttek, elmarad az esemény.

A norvég igazságügyi miniszter, Emilie Enger Mehl is megszólalt az egész országot megrázó megrázó eset kapcsán: „Norvégia a bizalom közössége, ahol mindenkinek biztonságban kellene éreznie magát szombat este a szabadban” – fogalmazott.

Forrás: atv.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére