Brutális adóemelést tervez Ungár Péter pártja, az LMP

Vajda • 2021. június 09., szerda •
Adókat emelne és új adókat vezetne be Ungár Péter pártja, a Lehet Más a Politika. A költségvetési módosító javaslat akár több mint 200 milliárd forintos terhet is róhatna a magyar vállalkozásokra.
Brutális adóemelést tervez Ungár Péter pártja, az LMP

Átgondolatlan és sokszor egymásnak is teljesen ellentmondó módosító javaslatokat fogalmazott meg a baloldal a 2022-es költségvetéshez. Ahogy azt már megszokhattuk tőlük, a szakértelmet teljesen mellőző, felelőtlen számháborúba kezdtek,

800 milliárd forinttal borítanák fel a benyújtott tervezetet.

A Jobbik javaslatai például a költségvetés rendkívüli tartalékát háromszorosan költenék el.

Ungár Péter pártja, az LMP adóemeléssel és újfajta adók bevezetésével képzeli el a jövőt. Az ötleten a szombathelyiek nem is csodálkoznak, hiszen a baloldali városvezetés helyben is szorgalmazza az adóemelés és a megszorítás politikáját.

A szakemberek szerint a „szén-dioxid adó” bevezetése például 200 milliárdos terhet jelentene a vállalkozásoknak,

de olyan agyament ötlet is szerepel a terveik között, mint a repülőjegy adó, mely további 10 milliárd forint kiesést jelentene az állampolgároknak.

Mindeközben Ungár szövetségesei az alapjövedelem bevezetésének ötletével próbálkoznak. Ennek az lenne a lényege, hogy azok is feltétel nélkül jutnak jövedelemhez, akik semmit nem dolgoznak. Ez a javaslat is megtévesztő és igazságtalan, hiszen

azok kerülnek hátrányos helyzetbe, akik tisztességesen végzik a feladataikat.

Jól látható tehát, hogy Ungár Péter valójában nem Szombathely, hanem az LMP érdekében lép fel. Bár a Parlamentben még semmit nem intézett a városnak (Szombathelynek), a baloldali önkormányzat már megszorításokkal és új adók terveivel teszteli a helyiek tűrőképességét.

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére