Brüsszel azt akarja, éljenek rosszabbul a budapestiek, Karácsony engedelmeskedik

• 2022. június 28., kedd •
Karácsony Gergely közösségi oldalán jelentette be, hogy követik a fővárosban a brüsszeli direktívát, vagyis a budapestiekre hárítják a brüsszeli szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, de ami ennél is fontosabb, hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérsékletre fűthetnek, vagy hűthetnek az ott dolgozók. A következő lépés akár a lakossági távfűtés lecsavarása is lehet. Mutatjuk a részleteket!
Brüsszel azt akarja, éljenek rosszabbul a budapestiek, Karácsony engedelmeskedik

Budapest baloldali főpolgármestere Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Városházán megtartották az első Energiacsúcsot. Karácsony arról értekezett, hogy az energiaválság, a száguldó energiaárak mára a hétköznapok realitásává váltak, de továbbra is alapvető demokráciai kérdésről van szó.

KARÁCSONY KÉTSZER IS HAZUDOTT EGY MONDATON BELÜL, AMI ELÉG KOMOLY TELJESÍTMÉNY.

Magyarországon nem szabadultak el az energiaárak, hiszen a kormány továbbra is folytatja a rendkívül sikeres rezsicsökkentési politikát, míg az üzemanyagárának emelkedésének megfékezése érdekében benzinárstopot vezettek be, amelynek köszönhetően a magyarok továbbra is 480 forintos literenkénti áron tankolhatnak a kutaknál.

A baloldali főpolgármester szerint az energiakérdés egy demokratikus dolog, a bejegyzésében viszont nem sokkal később bejelentette, hogy az emberek megkérdezése és beleegyezése nélkül például ők fogják meghatározni azt, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérséklet lehet.

VAGYIS ELSŐ LÉPÉSBEN NYÁRON 25 FOKNÁL NEM LEHET LEJJEBB HŰTENI AZ ÉPÜLETEKET, TÉLEN PEDIG NEM LEHET 20 FOKNÁL TÖBB. 

Szintén rövidítik a díszkivilágítást, amely nem egy jelentős energiateher, a főváros imázsának viszont rendkívül fontos, hogy a gyönyörű épületek és nevezetességek méltó módon legyenek kivilágítva. Ráadásul a díszkivilágítás lekapcsolását követheti a közvilágítás lejjebb tekerése.  

Karácsony azt is megmutatta, hogy teljesen elszakadt a valóságtól, amikor arról írt, hogy 2030-ra elérik, hogy a budapesti közművek az általuk termelt energiából működjenek. Természetesen azt nem sikerült megmagyaráznia, hogy mégis miképpen sikerülne ezt megvalósítani, de fontosnak találta, hogy geopolitikai kérdésekben állást foglaljon, amikor arról írt, hogy Budapest független lesz Oroszországtól és a magyar kormánytól is energetikai kérdésekben.


FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Vagyis Karácsony azt állítja, hogy Oroszországot, amely a világ második legnagyobb olajexportőre, és elsőszámú gázexportőre, egyszerűen ki lehet kerülni. Ebben semmi meglepő nincs, ahogy mindig, most is követi a brüsszeli elit utasításait. Ők is arról álmodoznak, hogy levállnak az orosz energiahordozókról. Látjuk a következményeit:

ELSZABADULTAK A REZSIÁRAK, EGYRE DRÁGUL A BENZIN ÉS AZ ÉLELMISZER IS, MIKÖZBEN A HÁBORÚS INFLÁCIÓ ÉVTIZEDES REKORDOKAT DÖNT, A GÁZTÁROZÓK SZINTJE PEDIG KRITIKUS SZINTRE CSÖKKENT. 

A francia energiaszolgáltatók pedig már az ország összemlásától tartanak.

Egyértelmű, hogy Karácsony Gergely az első szóra teljesíti a brüsszeli utasításokat, és az elhibázott oroszellenes szankciók okán kialakult energetikai válságot a lakosságra akarják hárítani. Persze ezt a baloldal úgy próbálja meg beállítani, mintha valójában jót tennének azzal, hogy megszabják az emberek mikor használhatják és milyen mértékben a fűtést vagy a klímaberendezéseket, de ez nyilvánvaló hazugság.

Németországban országos kampánnyal igyekezni rávenni az embereket, hogy kevesebb energiát használjanak. Az ottani ötletgazda a zöldpárti gazdasági és környezetvédelmi miniszter Robert Habeck. Peter Hauk baden-württembergi mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi miniszter szerinte pedig télen 15 fokot ki lehet bírni pulóverben.Most ebbe a sorba állt be Karácsony is.

Karácsony rengeteg ötletet vehetett át Frans Timmermans-tól, az európai zöldmegállapodásért felelős uniós biztostól, akinek szintén nem kell a szomszédba menni orwelli elképzelésekért. Szerinte például karbonadót kellene fizetnie mindenkinek, aki belső égésű motorral működő gépkocsit használ.

EZ TERMÉSZETESEN PASSZOL KARÁCSONY AUTÓSGYÜLÖLŐ MENTALITÁSÁBA.


Karácsony Gergely és Frans Timmermans FORRÁS: KARÁCSONY GERGELY/FACEBOOK

Timmermans is azon a véleményen van, hogy a brüsszeli öngyilkos szankciók végigvihetőek, ehhez csak arra van szükség, hogy az európai emberek sokkal rosszabbul éljenek. Az uniós biztos még márciusban azt mondta, hogy az európaiak azzal segíthetnek a Vlagyimir Putyin elleni harcban,

HA LEJJEBB KAPCSOLJÁK A FŰTÉST OTTHONUKBAN - VAGYIS FÁZNAK.

"Ez nehéz. Átkozottul nehéz, de lehetséges. Meg tudjuk csinálni, és gyorsan meg tudjuk csinálni. Csak bátorságra és keménységre van szükségünk, hogy elérjük ezt a célt. Ha valaha is volt idő erre, akkor az most van. A mi döntéseink határozzák meg, hogy mennyi energiát fogyasztunk és hogy mennyire vagyunk erősek az Oroszországgal szembeni reakcióinkban" - jelentette ki. 

Karácsonyék már ekkor átvették Timmermans őrültségeit, aki egyebek mellett a magyar baloldal egyik legnagyobb meccénása. A Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio az ATV műsorában március elején arról beszélt, hogy el kell zárni a Magyarországra jövő orosz gázt. Úgy tűnik, hogy ez a mentalitás továbbra sem változott. A baloldal folyamatosan harcol a rezsicsökkentés és az árstop ellen, miközben mindenáron véghez akarják vinni Brüsszel szankcióit, mégha ez a magyar emberek jólétébe és a magyar gazdaság összeomlásába is kerülne.

Forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére