Botrány az egyházban: egy püspök segítette a pedofil papot

frisss.hu Forrás: thelocal.it • 2015. december 22., kedd •
Az olasz hatóságok letartóztattak egy negyvennégy éves papot, aki egy meleg társkereső szolgáltatás segítségével szedett fel tinédzsereket. A papot egy püspök fedezte.
Botrány az egyházban: egy püspök segítette a pedofil papot

Francesco Milito püspököt azzal vádolja az ügyészség, hogy figyelmen kívül hagyta azokat a figyelmeztetéseket, amik a papról szóltak, továbbá akadályoztatta a rendőrség nyomozását - számol be a Local. Antonello Tropea az autójában és a paplakban is szexuális kapcsolatot létesített a fiatalokkal. A rendőrök egyszer rajta is kapták őt és egy fiút a kocsijában. A pap azt hazudta, hogy testnevelő tanár, de a hátizsákjában a hatóságok megtalálták a reverendáját.

Francesco Milito

Tropea ellen nyomozás indult. Ekkor került egy levél, amit egy apáca írt a püspök nevében, és arra kérik benne a plébánost, hogy ne beszéljen a rendőröknek. A nyomozás során kiderült, hogy a pap egy meleg társkereső telefonalkalmazás segítségével ismerkedett. Az programban a Nicola nevet használta, amely egyezik annak a plébániának a védőszentjével (San Nicola di Mira), ahol a pap szolgálatát töltötte.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére