Bőröndbe rejtették az afgán nő holttestét

A • 2021. augusztus 14., szombat •
Horrorfilmbe illő gyilkosság történt Berlinben, a rendőrség még mindig keresi az elkövetőket.
Bőröndbe rejtették az afgán nő holttestét

Július 13-án egy 22 és egy 25 éves afgán férfi tűnt fel a Südkreuz vasútállomáson egy nagy bőröndöt húzva maguk után. A bőröndbe rejtetett 34 éves afgán nő - a nővérük - holttestét Bajorországban találták meg. A vasútállomáson készült biztonsági felvételen világosan kivehető, ahogy a két feltételezett gyilkos egy taxiba száll, ezért a rendőrség most a taxisofőrt keresi, aki fontos tanú az ügyben. Jelenleg az autó alapján próbálnak a nyomára akadni.

Az áldozat egy kétgyerekes, elvált édesanya volt. A német média értesülései szerint az asszonyt korábban rendszeresen látták véraláfutásokkal, sérülésekkel az arcán. Továbbá arról is lehetett tudni, hogy fivérei rendszeresen ellenőrizték, hogy ténylegesen az iszlám tradícióknak megfelelően éli-e az életét.  A két elkövetőt augusztus 4-én vették őrizetbe „becsületgyilkosság” vádjával. A gyilkosság oka valószínűleg az lehetett, hogy nővérük „nem élt az iszlám tanításoknak megfelelően.”

Sajnos nem az első „becsületgyilkosság” volt ez, amit a hozzátartozók az iszlám nevében követtek el. 2005-ben, szintén Berlinben történt, hogy a német-török származású, 23 éves Hatun Sürücüvel a fivérei három lövéssel végeztek. A női jogvédő szervezetek számtalan ehhez hasonló esetről számolnak be évente szerte Németországban.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére