Borhy László a Magyar Rektori Konferencia új elnöke

• 2020. július 04., szombat •
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektora július 1-jén kezdte meg munkáját a köztestület vezetőjeként, megbízatása 2022. június 30-ig szól.
Borhy László a Magyar Rektori Konferencia új elnöke

A Magyar Rektori Konferencia plénuma június 30-i tisztújító ülésén elnökévé választotta Borhy László akadémikust, egyetemünk rektorát. A plénum társelnökké Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát választotta. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát újból alelnökké választották, a köztestület másik alelnöke Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora lett.

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozat által delegált elnökségi tag pedig Vassné Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora lett a jelenleg is mandátummal rendelkező Palkovics László rektor (Szent István Egyetem) mellett.

Az MRK Magánintézményi Tagozatának elnökévé Szabó Péter Ottó, a Kodolányi János Egyetem rektora választották. Az MRK Egyházi Tagozata az elnökségbe Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta.
A Művészeti Egyetemek Rektori Széke Bolvári-Takács Gábort, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektorát delegálja elnökeként az MRK elnökségébe.

A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét is alkotják egyben – mandátuma 2020. július 1-jétől kezdődően két évre szól.
Az MRK tiszteletbeli elnöke lett mandátumának lejártával Józsa János, az MRK eddigi elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.

A Magyar Rektori Konferencia a teljes magyar felsőoktatási intézményrendszer képviseletét ellátó  intézményvezetőkből álló testület. Plénumának jelenleg 64 tagja van, ők választják meg az elnököt, akinek megbízatása két évre szól, lejártával újraválasztható - olvasható az ELTE honlapján.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére