Bobai kettős tragédia: Zoli bácsi nem tudott a felesége nélkül élni, a halálba is követte őt

• 2021. május 12., szerda •
Az egész falut megrázta az a szörnyű tragédia, ami tegnap történt Vas megyében. Bobán két holttestet találtak egy családi házban, mint kiderült az idős férj nem tudta elfogadni a felesége halálát és öngyilkos lett.
Bobai kettős tragédia: Zoli bácsi nem tudott a felesége nélkül élni, a halálba is követte őt

Az arra járók már sejtették, hogy tragédia történt Bobán. A falu egyik takaros családiházában, amikor több rendőrautó és nyomozók álltak az épület előtt hétfőn – írja a vaol.hu.

A rendőrség közleménye szerint két holttestet találtak a házban, ezért indult nyomozás az ügyben.

Valószínűleg az idős férfi nem tudott a felesége nélkül élni, és amikor reggel holtan találta az ágyban, felment a padlásra és felakasztotta magát.

A faluban azt mondták, hogy a hetven év körüli házaspár nagyon régóta együtt volt, szinte mindent együtt csináltak és mindenhová együtt jártak, szeretetben élték az életüket, a szomszédok az elmúlt évtizedben még egy hangos szót sem hallottak tőlük.

Minden nap beszéltünk pár jó szót, a teraszon szoktak reggelizni és ebédelni, nagyon szerettem őket, szép életet éltek – mondta el az egyik szomszéd meghatottan – még előző este is találkoztam velük, este 8 óra után a kertben kapáltak

– tette hozzá.

Évtizedeket élt le boldogságban az idős házaspár ebben a házban
Fotó: vaol.hu / Horváth Balázs

De a falu másik részén is arról beszéltek, hogy Klári néni nagy betegséget élt túl, majd a férjével együtt elkapták a koronavírus-fertőzést, de ebből is felépültek. Zoli bácsi a nagy betegségben is mindig az asszony mellett volt, mikor Sopronban műtötték, szobát vett ki a közelben, hogy minden nap meg tudja látogatni a feleségét.

Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhatok velük többet, mindenkinek ilyen szeretetben kellene leélni az életét – a könnyeivel küszködve mesélte ezt egy asszony a falu központjában.

A vaol.hu úgy tudja, hogy a gyerekeikkel és az unokáikkal is nagyon jó viszonyt ápoltak, a lányuk minden nap meglátogatta őket. Az iskolába is hétfőn az idős férfi vitte volna az unokáját, de a telefont már nem vették fel aznap reggel, így a nő elment a szüleihez, akiken akkor már nem lehetett segíteni.


Forrás: zaol.hu
Kép: vaol.hu / Horváth Balázs

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére