Bige elfelejtett néhány százmillió állami támogatást

• 2021. december 08., szerda •
A Kutyapárt utánanézett Bige László kormányzati támogatásainak.
Bige elfelejtett néhány százmillió állami támogatást

„Se az előző kormányzattól, se a mostani kormányzattól nem kaptunk egyetlen fillér támogatást sem soha” – jelentette ki Bige László milliárdos Juszt László műsorában, azonban a Kétfarkú Kutya Párt szerint valami nem stimmel ezzel a kijelentéssel. Hétfőn, a párt oldalán ugyanis közzétettek egy adatsort, amelyben az szerepel, hogy a Külügyminisztérium által meghirdetett pályázaton több mint 283 millió forinthoz jutott hozzá csak tavaly a Bige Holding Zrt., a megítélt összeget a HIPA osztotta szét.

A Kutyapárt szerint pedig még ennél is több állami pénz vándorolhatott a Nitrogénművek vezetőjéhez: „Az összesen 170 milliárdos támogatásban sok egyéb érdekesség is van, mint például amikor az egy fős cég munkaerő megtartásra kap 300 milliót. Jövünk majd velük hamarosan” – írták közösségi oldalukon.

Mint ismeretes, Bige László cégcsoportjára a GVH mintegy 11,5 milliárd forintos pénzbírságot rótt ki kartellezésért, a milliárdos azonban tagadja a vádakat. Egy korábbi interjújában úgy fogalmazott, az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor áll a személye elleni támadássorozat mögött, az ellene és cégei ellen irányuló vizsgálatokat pedig maga Orbán Viktor hagyta jóvá. A közéleti vitáknak viszont akkor került igazán a középpontjába a milliárdos, amikor kiderült, pénzzel támogatta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a kampányát. 

A közös jelölt erre reagálva elmondta, Bige addig támogathatja a kampányát, amíg nem lesz olyan eljárás ellene, ami miatt ők ne fogadnának el tőle pénzt. Márki-Zay nagyjából 5-10 százalékra tette a kampányköltésnek azt a részét, amennyit Bige esetlegesen finanszírozhat, azonban megjegyezte: minden pénzzel transzparens módon be fog számolni. A kampánytámogatásért senki nem kérhet semmit cserébe, csupán egyetlen egy ígéretet teljesítenek azért Bige Lászlónak és mindenki másnak: azt, hogy megszüntetik a korrupciót, mondta Márki-Zay Péter.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én. Fotó: MTI | Bodnár Boglárka)
Forrás: 168.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére