Bevették az EU fővárosát: Belgiumban is sikerült elérni a célt a székely petícióhoz

• 2021. május 08., szombat •
Belgiumban is összegyűlt a kellő számú aláírás a székely petícióhoz, így összesen tizenegy országban sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet.
Bevették az EU fővárosát: Belgiumban is sikerült elérni a célt a székely petícióhoz

Az aláírásgyűjtés utolsó napján a tizenegyedik európai uniós államban, Belgiumban is sikerült elérni a célt a székelyek európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezéséhez – írja a Magyar Nemzet. Pesty László kampányfőnök hétfőn beszélt arról, hogy csapatával május 7-e éjfélig folytatják a harcot.

A flamand barátaink is egész éjszaka dolgoztak. Vitték a prímet, a belga eredmény nagy része egyértelműen nekik köszönhető”

– mondta.

Az aláírásgyűjtés határideje pénteken éjfélkor lejár, így a számok jelenlegi állása szerint szinte lehetetlen, hogy újabb európai uniós államban teljesítsék a célt. Ezzel együtt a székely petíció várhatóan érvényes és eredményes lesz, hiszen az egymillió aláírás már korábban összegyűlt, Belgium mellett Horvátországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban lett meg a kellő számú szignó.

Röviden megjegyzem

Amennyiben a kezdeményezés érvényes és eredményes, a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei alanyi jogon pályázhatnak európai uniós támogatásokra.


Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: Írdalá.hu