Belgium világelsőként vezeti be a kötelező majomhimlő-karantént

pestisracok.hu • 2022. május 22., vasárnap •
A világon elsőként Belgium vezetett be kötelező karantént a majomhimlő-fertőzések miatt, amelyek az elmúlt napokban számos országban megjelentek. Világszerte immár tizennégy ország erősítette meg a vírusos betegség feltűnését – írja a 24.hu-ra hivatkozva a pestisracok.hu. A WHO arra figyelmeztetett, hogy valószínűleg hamarosan további eseteket is jelentenek majd.
Belgium világelsőként vezeti be a kötelező majomhimlő-karantént

A belga hatóságok 21 napos karantént rendeltek el azoknál, akiknél beazonosították a betegséget. Az egészségügyi hatóság eddig három esetet regisztrált az országban, az első esetet pénteken jegyezték fel, de mindhárom fertőzés egy antwerpeni fesztiválhoz kapcsolható. Eddig kilenc európai országban van jelen a vírus.

A WHO SZERINT EZ MÉG CSAK A KEZDET

Világszerte immár 14 ország erősítette meg a vírusos betegség feltűnését. A WHO arra figyelmeztetett, hogy valószínűleg hamarosan további eseteket is jelentenek majd. Eddig kilenc európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában találtak fertőzötteket. A majomhimlő korábban főként Közép- és Nyugat-Afrika távoli részein fordult elő.

közösség

további frisss

lap tetejére