Bárki ingyen regisztrálhatja kerékpárját a rendőrség „BikeSafe” programjába

• 2022. augusztus 22., hétfő •
Ezenkívül bűnmegelőzési tanácsokat is kapnak az érdeklődők Sárváron, Szombathelyen, Dozmaton és Bozsokon.
Bárki ingyen regisztrálhatja kerékpárját a rendőrség „BikeSafe” programjába

Az elmúlt héten Körmenden várták az érdeklődőket a bűnmegelőzési szakemberek a Körmendi Napok elnevezésű rendezvényen. A Főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai többek között bűnmegelőzési témájú totók kitöltésével, valamint ittas, bódult állapotot szimuláló szemüvegben végrehajtható vidám feladatokkal várták a vállalkozó szellemű gyermekeket és a felnőtteket. Munkatársaik ingyenes prevenciós kiadványokat adtak az érdeklődőknek, amelyekben többek között hasznos vagyonvédelmi tanácsok és a Rendőrség „Bike Safe” programja is szerepel.

A héten pedig folytatódik a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű bűnmegelőzési programsorozat Vas megyében,

amelynek keretében a héten több helyszínen is lehetősége nyílik az állampolgároknak a rendőrség „BikeSafe” programjába regisztráltatni kerékpárjaikat.

A regisztráció alkalmával minden, a kerékpárra vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Addig is kérjük, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat a kerékpár-tulajdonosok!

A kerékpárt mindig zárják le még akkor is, ha csak rövid ideig hagyják ott!

Figyeljenek arra, hova, hogyan és mihez rögzítik biciklijüket! Érdemes olyan masszív és hosszú zárat használni, amely lehetővé teszi a kerekek vázzal történő összezárását egy stabil, nem mozdítható tárolóhoz.

Mielőtt lezárja és otthagyja a kerékpárját, vegye le róla a mobil tartozékokat (lámpa, térkép- és telefontartó, kulacs)!
A Főkapitányság munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban várják az érdeklődőket.

Időpont: 2022. augusztus 23-án 10.00 órától 15.00 óráig.

Helyszín: a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő területe előtt leállított Mobil Bűnmegelőzési Centrum (Sárvár, Vadkert körút 1.).

Időpont: 2022. augusztus 24-én 12.00 órától 18.00 óráig.

Helyszín: a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő területén leállított Mobil Bűnmegelőzési Centrum (Szombathely, Bartók Béla körút 41.).

Információs pont a Termálfürdő területén 12.00 órától 16.00 óráig, majd „BikeSafe” regisztráció a Fedett Uszoda előtti parkolóban 16.00 órától 18.00 óráig.

Időpont: 2022. augusztus 25-én 08.30 órától 13.00 óráig.

Helyszín: Bozsok és Dozmat települések területén leállított Mobil Bűnmegelőzési Centrum („BikeSafe” regisztráció 08.30 órától 10.00 óráig Dozmaton, a játszótéren; majd 11.00 órától 13.00 óráig Bozsokon, az Önkormányzat udvarán).

közösség

további frisss

lap tetejére