Barátok közt: krimi vagy nem krimi?

borsonline.hu • 2016. január 10., vasárnap •
Több hónap után újabb haláleset borzolja a kedélyeket a Mátyás király téren. Ráadásul most úgy tűnik, hogy gyilkosság történt.
Barátok közt: krimi vagy nem krimi?

A Pásztor Tibor által megformált Schneider Róbertet a saját esküvőjén ölték meg egy gyertyatartóval. Hogy ki a gyilkos, egyelőre rejtély: Vida Rudi, Ludwig, Berényi Miklós, Berényi Attila, vagy a saját mostohaanyja, Berényi Ágnes, de még Illés Peti is gyanúsítható. Balogh Nóra újdonsült férje ugyanis kétes húzásai miatt nem örvendett nagy népszerűségnek a Mátyás király téren.

A krimibe illő fordulat élénk reakciókat váltott ki a nézőkből. Vannak, akiknek nem igazán tetszik a történet brutálisabbá válása. Rozgonyi Ádám, a sorozat kreatív producere azonban mindenkit megnyugtat, a Barátok közt továbbra is a család szórakozását szolgálja majd.

Az, hogy krimibe illő szál, szerelmi vonal, vagy éppen a humor érvényesül jobban, az írókon múlik, vagyis azon, miként bonyolódnak a szálak. Ez összetett dolog. Azt nem lehet kijelenteni, hogy a sorozat krimibe fordulna csak azért, mert Róbert halála kapcsán megindult a nyomozás. Ez az esemény számos olyan történést generál majd, amelyben az érzelmek, az emberi kapcsolatok komoly szerepet játszanak, hiszen most senki sem tudhatja, hogy ki a felelős a történtekért, csak azt, hogy sokaknak van indítéka – árulta el a sorozatkészítő, aki „elkrimisedésről” tehát nem tart, van viszont más, nagyobb horderejű változás a tizenhét éves sorozatban.
Nem titok, hogy célunk volt filmesebbé tenni a sorozatot. A cselekményt köti a 12-es korhatárkarika, ezért ennek megfelelő jelenetek láthatók, de – ahogy mindennek az életben – egy 18. évadját töltő sorozatnak is szüksége van az állandó megújulásra, hiszen többek között ezért is lehet már ennyi ideje a nézők kedvence. Ezek sokszor olyan apró változások, amelyeket a néző konkrétan talán meg sem tud fogalmazni, csak érzi, hogy valami más lett. Reményeink szerint nem sérül a sorozat érdekessége azzal sem, hogy – amint azt a nézők már megszokhatták – olykor karakterek átmenetileg vagy örökre távoznak, és újabbak jelennek meg – mondta Rozgonyi.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére