Báránygyep öröksége: élénk sportélet Gyöngyöshermánban

• 2022. január 24., hétfő •
11 lelkes vezetőségi tag - köztük néhány komoly munkát is végző személy - jóvoltából élénk sportélet zajlik Gyöngyöshermánban. A bogáti városrészen található az a futballpálya, amelyet 1945 után alakítottak ki az ún. Báránygyepen.
Báránygyep öröksége: élénk sportélet Gyöngyöshermánban

Mindig komoly sporttevékenység folyt itt. Az 1970-es évek előtt a Gyöngyöshermáni Gépállomás neve alatt szerepelt a csapat, majd a 70-es évektől a szombathelyi Postás használatában volt a pálya, ahol Postás néven játszottak. 1989-től 1997-ig Távközlés SE, majd 1997-től a Gyöngyöshermán-Szentkirály Sportegyesület kezelésében, tulajdonában van az épület. Az utóbbi években a létesítmény komoly ráncfelvarráson esett át, így kényelmes, korszerű és szabványos pályán sportolhatnak a futballisták.

Az egyesület elnöke 2009. augusztustól Takács Piroska, a vezetőségi tagok közül Kopfer Adrienn szervezési, pályázati feladatokat lát el, de kiemelkedő munkát végez még a vezetőségből Dragovics Jenő technikai vezető is, aki 33 éve töretlenül tevékenykedik a csapat mellett.

Az elnökség tagjai mellett az egyesületnek több támogatója, segítője is van, az ő munkájuk, támogatásuk nélkül nem létezne a csapat. Az egyesület csak labdarúgó szakosztályt működtet: felnőtt, ifjúsági korcsoportokban 60-70 fő sportolhat náluk.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére